Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 19:49

Θεατρική δράση από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Θεατρική δράση από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Η τέταρτη θεατρική δράση θα γίνει αυτή την Τετάρτη από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με τίτλο: «Ἡμερολόγιον περιοδείας ἐν Ῥωσσίᾳ: ὁ Σταφιδαπόστολος».

Τη δράση οργανώνουν συγκεκριμένα το Εργαστήριο Συγκριτικής Γραμματολογίας και Θεωρίας της Λογοτεχνίας και ο Θίασος “Ωκύπους”. Το “Ημερολόγιο” εντάσσεται στη σειρά εκδηλώσεων: “Αποσπάσματα ενός δείπνου: επιστολές από μακριά”.
Οι συντελεστές είναι οι: Γεωργία Κουτσούκου σεφ, Mariana Kútulas Vrsalović δημιουργός θεάτρου, Ιλιάνα Παζαρζή ηθοποιός, Σταμάτης Πολενάκης συγγραφέας, Αθηνά Στουρνά σκηνογράφος - θεατρολόγος, Γιώργος Tenorman Τζιουβάρας τραγουδιστής, συνθέτης, συγγραφέας, Αννα Τσίχλη -Boissonnas δραματολόγος - σκηνοθέτις.
Η διαδικτυακή σειρά εκδηλώσεων-δράσεων του Εργαστηρίου ΣΓΘΛ/CCLT έχει ερευνητικό χαρακτήρα. Ο διάλογος με το κοινό θα τροφοδοτήσει τις εν εξελίξει καλλιτεχνικές δράσεις, που γίνονται μέσω ταχυδρομικών αποστολών σε συνέχειες, προσεγγίζοντας μορφές δημιουργίας επιστολικής τέχνης με διαφορετικά εκφραστικά μέσα, από τη λογοτεχνία και τη μαγειρική μέχρι τη μουσική και τα εικαστικά.
Ολες οι εκδηλώσεις γίνονται διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας zoom στις 7 μ.μ. Η δήλωση συμμετοχής είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο: https://forms.gle/mfdAj4aDvXJLmvhKA. Με την εγγραφή αποστέλλεται ο σύνδεσμος για τη σύνδεσή και ο φάκελος της δράσης.
Η επιστολική δράση «Αποσπάσματα ενός δείπνου: επιστολές από μακριά» είναι μία συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, του Θιάσου “Ωκύπους” και της “Ομάδας7”, που υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.


NEWSLETTER