Τρίτη, 06 Ιουλίου 2021 14:52

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα»

Γράφτηκε από την
Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα»

Ο περιφερειακός εκπαιδευτικός διαγωνισμός με τίτλο «1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα» ολοκληρώθηκε για αυτό το σχολικό έτος.

Εγινε στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και συνδιοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Πελοποννήσου και τους υπεύθυνους Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας.

Συνολικά κατατέθηκαν 93 συμμετοχές (βίντεο) από 66 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της. 864 μαθητές και μαθήτριες, με την υποστήριξη 103 εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων (στις ομαδικές συμμετοχές), εμπνεύστηκαν, σχεδίασαν και παρέδωσαν τις δημιουργίες τους που αποτυπώνονται σε βίντεο συνολικής διάρκειας άνω των 5 ωρών.

Οι μαθητές «ξενάγησαν» την κριτική επιτροπή στην περιοχή τους, ανέδειξαν τοπικά ιστορικά στοιχεία – άγνωστα στο ευρύ κοινό - ενώ παράλληλα ασκήθηκαν (περπατώντας, ποδηλατώντας, τρέχοντας, σκαρφαλώνοντας, χορεύοντας), «παντρεύοντας» δύο αγαπητά τους γνωστικά αντικείμενα, την ιστορία και την φυσική αγωγή. Ταυτόχρονα, χρησιμοποίησαν την τεχνολογία για εκπαιδευτικούς σκοπούς και ανέπτυξαν τα δημιουργικά τους ταλέντα στη ζωγραφική, την ποίηση, την υποκριτική. Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των συμμετοχών, οι ίδιοι είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν τα καλύτερα βίντεο, τα οποία βραβεύτηκαν.

Η δράση ολοκληρώθηκε για την τρέχουσα σχολική χρονιά με μια λιτή διαδικτυακή τελετή βράβευσης. Το υλικό είναι διαθέσιμο εδώ.


NEWSLETTER