Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 09:40

«1821-2021 A Revolution Remixed»: Elias Fassos & RisK GR εμπνεύστηκαν από την Ελληνική Επανάσταση

Γράφτηκε από την

Διακόσια χρόνια μετά την επανάσταση του 1821, όλη η Ελλάδα γιορτάζει και μέσα σε αυτό το κλίμα πολλοί δημιουργοί εμπνέονται.

Η Meditelectro -ανταποκρινόμενη στο πνεύμα αυτό- παρουσιάζει μια συλλογή με ελληνικό χρώμα και συναίσθημα, με μία σύγχρονη και δροσερή ματιά.

Η αφρόκρεμα της ελληνικής -και όχι μόνο- ηλεκτρονικής σκηνής παίρνει αγαπημένα παραδοσιακά κομμάτια που έχουν καταγραφεί στην ελληνική συνείδηση και κάνει μια μικρή μουσική επανάσταση: τα παρουσιάζει ξανά καινούρια, εναρμονισμένα στους ήχους του σήμερα. Ζεϊμπέκικα, ριζίτικα, μοιρολόγια, βοσκοπούλες αναμειγνύονται σε ένα μπλεντ, με το αποτέλεσμα να δικαιώνει τον τίτλο: «A Revolution Remixed».

Απ’ τη συλλογή αυτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν δύο μουσικοί παραγωγοί της Καλαμάτας οι οποίοι έχουν διακριθεί στον τομέα των διασκευών όσο λίγοι. Ο λόγος για τους Ηλία Φάσσο (Elias Fassos) και Νίκο Κουρή (RisK GR) οι οποίοι συμμετέχουν στο «1821-2021 A Revolution Remixed» με το παραδοσιακό τραγούδι "Ντάρι Ντάρι”.

«Με τη συμμετοχή της Georgia Kombou, δώσαμε το δικό μας προσωπικό σύγχρονο στίγμα στο "Ντάρι Ντάρι", ένα παραδοσιακό Ελληνικό τραγούδι, γεμάτο Αιγαίο και καλοκαίρι. Συρτό στην αρχική του εκτέλεση που σημαίνει “ζευγαρωτά”, ένα τραγούδι για τον έρωτα, εμπνευσμένο από τα ταξίδια μας και τις διακοπές μας στα Ελληνικά νησιά» αναφέρουν οι Elias Fassos και RisK GR.

Ακούστε το:

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=2ycegNrOZl0}

Η Meditelectro, η νέα δισκογραφική της FM Records, εστιάζει αποκλειστικά σε electro, chill-out, lounge, deep house, progressive, ethnic και oriental ήχους.