Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 21:07

Δύο έργα για παιδιά παρουσιάζει η Πειραματική Σκηνή

Γράφτηκε από την
Δύο έργα για παιδιά παρουσιάζει η Πειραματική Σκηνή

Δύο έργα για παιδιά παρουσιάζει η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας σε λίγες μέρες.

Το πρώτο είναι μια συμμετοχή στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Καλαμάτας, με μία παράσταση σκιών με την ομάδα του Κωνσταντίνου Δημητρακόπουλου. Ως προσφορά στα παιδιά της πόλης, αυτό θα παιχτεί την Τετάρτη 4 Αυγούστου στις 9 στο χώρο του πατινάζ στο Πάρκο των Σιδηροδρόμων. Παίζουν οι Κωνσταντίνος και Γεωργία Δημητρακοπούλου. Το έργο λέγεται «Ο γάμος του Μπαρμπαγιώργου»: ο γέρο Δημητράκης έχει σκεφτεί να παντρέψει την μονάκριβη κόρη του με τον Μπαρμπαγιώργο, το θείο του Καραγκιόζη. Ολοι οι ήρωες του θεάτρου σκιών φτάνουν στο αρχοντικό της νύφης για να γιορτάσουν το γάμο τους. Την τελευταία στιγμή όμως η νεαρή Ευανθία αρνείται να παντρευτεί τον Μπαρμπαγιώργο!
Η Πειραματική παίρνει μέρος επίσης στις πολιτιστικές καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Οιχαλίας και ανεβάζει στο Διαβολίτσι (Θέατρο Σταθίας Κωνσταντακοπούλου) την Κυριακή 8 Αυγούστου στις 9 το κουκλοθέατρο με το έργο του μεσσήνιου Γρηγόρη Χαλιακόπουλου «Το ταξίδι του Φερεϋντούν». Οι συντελεστές είναι οι: διασκευή, σκηνοθεσία, σκηνικά: Λέττα Πετρουλάκη, μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Πετρουλάκη, κουκλοκατασκευές: Λέττα Πετρουλάκη, Νικολέττα Βασιλοπούλου, Γεωργία Δημητρακοπούλου, Ιωάννα Κουτέλα, Πόπη Μαυρέα, Μαρίζα Νταϊφά, φωτισμοί: Γιώργος Μίνος, ειδικές κατασκευές: Γιώργος Αγγελόπουλος, Τάκης Σοφικίτης, αφίσα: Τζένη Ντεκελέ, εμψύχωση: Μαρίζα Νταϊφά, Λέττα Πετρουλάκη, Βέρα Γεωργακοπούλου, τεχνική υποστήριξη: Πέγκυ Σούλιου, καλλιτεχνικές τεχνικές: κούκλες άμεσου χειρισμού.
Το έργο περιγράφει την ιστορία του Πέρση ποιητή και συγγραφέα Φερεϋντούν Φαριάντ. Είναι μία παράσταση γεμάτη από τις περιπέτειες ενός παιδιού που συγκλονισμένο από το βομβαρδισμό της πόλης του και το χαμό των γονιών του, παίρνει τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψει τη χώρα του και να βρει στην Ελλάδα μια καινούργια ζωή, γεμάτη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Είναι η ίδια ιστορία χιλιάδων ασυνόδευτων παιδιών που αφήνουν πίσω τη χώρα τους και τον πόλεμο και ψάχνουν μια καλύτερη ζωή στη χώρα μας.
Για παιδιά ηλικίας 6+ ετών.


NEWSLETTER