Τρίτη, 02 Απριλίου 2024 17:40

Εκδηλώσεις για τον Διονύσιο Σολωμό στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι παρουσιάσεις του βιβλίου της Μάριας Μπαχά «Μια ιστορία για τον Διονύσιο Σολωμό» (εκδ. Καλειδοσκόπιο) που διοργάνωσε το Παράρτημα Τριφυλίας της ΔΗΚΕΒΙΚ στα Φιλιατρά και στους Γαργαλιάνους με αφορμή την Επέτειο για την Ελληνική Επανάσταση και την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Η συγγραφέας-εικονογράφος υλοποίησε συμμετοχικές, δημιουργικές δράσεις με παιδιά και ενήλικες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να γνωρίσουν άγνωστες πλευρές του εθνικού μας ποιητή. H σεισμική δόνηση της Παρασκευής 29/3 δεν επέτρεψε στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου Φιλιατρών να επισκεφθούν τη βιβλιοθήκη όμως οι υπόλοιπες δράσεις έγιναν κανονικά.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 28 Μαρτίου η Μάρια Μπαχά επισκέφθηκε το «Πειραματικό Εργαστήρι Ανάγνωσης», (Παράρτημα Τριφυλίας) την Παρασκευή 29 Μαρτίου τη Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων και το Σάββατο 30 Μαρτίου τη λέσχη ανάγνωσης ενηλίκων «Adult Picture Book Club» (παράρτημα Τριφυλίας). Οι δράσεις έγιναν με τη συνεργασία των εκδόσεων “Καλειδοσκόπιο”, των Γυμνασίων Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, και του βιβλιοπωλείου “Αρχονταρίκι” στην Κυπαρισσία.