Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 22:15

30ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού - Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

30ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού - Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Το πρόγραμμα του 30ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού παρουσιάστηκε σήμερα στο κοινό της Καλαμάτας, παρουσία εκπροσώπων του Δήμου, της Περιφέρειας, της Μητρόπολης, συλλόγων και φορέων της Καλαμάτας.

Υστερα από την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Λίντα Καπετανέα παρουσίασε στο Black Box του Μεγάρου Χορού τις παραστάσεις και τις υπόλοιπες δράσεις που θα πρωταγωνιστήσουν στο φετινό Φεστιβάλ Χορού.

Συνώνυμο με την εξέλιξη του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια παρουσίας, έχοντας θεσμοθετηθεί ως η κορυφαία διοργάνωση σύγχρονου χορού στη χώρα αλλά και μία από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις χορού στην Ευρώπη. Το φετινό, 30o επετειακό Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 21 Ιουλίου φιλοξενώντας συνολικά 19 παραγωγές, 10 ομάδες από την Ελλάδα και 9 από το εξωτερικό.

Πριν την παρουσίαση του προγράμματος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, έκανε λόγο για ένα φωτεινό φάρο πολιτισμού, που διαμορφώνει το μέλλον του με αγάπη, πίστη και αποφασιστικότητα, σεβόμενο την ιστορία 30 πλέον χρόνων.

«Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που αναδεικνύεται χρόνο με το χρόνο ως ένας πυλώνας ανάπτυξης για την περιοχή μας με πανελλήνια αλλά διεθνή αναφορά» σημείωσε, κάνοντας μια αναδρομή στα πρόσωπα που δούλεψαν για να πάει το φεστιβάλ μπροστά, από τον Θάνο Μικρούτσικο και τους διατελέσαντες υπουργούς, τους δημάρχους της πόλης μέχρι τον Αλέξη Χαρίτση. Ο ίδιος στάθηκε στις προηγούμενες καλλιτεχνικές διευθύντριες του θεσμού, στη Βίκυ Μαραγκοπούλου την οποία χαρακτήρισε ψυχή του θεσμού, στην Κατερίνα Κασιούμη, καθώς και στην Λίντα Καπετανέα, τονίζοντας πως η χρηματοδότηση του Φεστιβάλ συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς.

Από την πλευρά της, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Λίντα Καπετανέα, υπογράμμισε πως το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αφιερώνεται στους καλλιτέχνες της κίνησης, στους καλλιτέχνες που εργάζονται καθημερινά με το σώμα τους, που αναμετρώνται με τους περιορισμούς αλλά και τις ανεξάντλητες δυνατότητες του χορού.

Η ίδια ανέφερε πως το Φεστιβάλ δεν δημιουργήθηκε μόνο για να στηρίξει πολιτιστικά την Καλαμάτα, αλλά για να εμπνεύσει το ευρύτερο κοινό και να το τροφοδοτήσει με ιστορίες ικανές να συμβάλουν θετικά στα ζητήματα του συλλογικού και προσωπικού βίου. «Δημιουργήθηκε επίσης για να γεννηθούν οι επόμενες γενιές καλλιτεχνών που θα υπηρετήσουν την τέχνη του σύγχρονου χορού» είπε μεταξύ άλλων, συμπληρώνοντας τα εξής: «Το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αφιερώνεται επίσης σε όλα τα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους που έρχονται ίσως για πρώτη φορά σε επαφή με το χορό, που ήδη χορεύουν ή που ονειρεύονται μια μέρα να ανέβουν στη σκηνή. Αυτοί είναι το μέλλον». H ίδια, ενημέρωσε πως στη φετινή διοργάνωση θα φιλοξενηθούν σπουδαίοι καλλιτέχνες που εκπροσωπούν όλο το φάσμα της σύγχρονης χορευτικής δημιουργίας.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στο kalamatadancefestival.gr.