Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 11:50

Με επιτυχία το τριήμερο «Συγγραφείς στο αίθριο» από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας

Με επιτυχία το τριήμερο «Συγγραφείς στο αίθριο» από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο βιβλιοπαρουσιάσεων «Συγγραφείς στο αίθριο», που διοργάνωσε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο "Βιβλιόπολις".

Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο αίθριο της βιβλιοθήκης στον 4ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, προσφέροντας στο κοινό της πόλης την ευκαιρία να γνωρίσει και να συνομιλήσει με καταξιωμένους Έλληνες συγγραφείς.

Η αρχή έγινε την Πέμπτη 20 Ιουνίου με την παρουσίαση του βιβλίου «Ο Κήπος της Αμαλίας» της Καρολίνας Μέρμηγκα. Για το βιβλίο μίλησε ο καθηγητής Γιώργος Ανδρειωμένος, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθώς και η ίδια η συγγραφέας. Την εκδήλωση συντόνισε η Μάγδα Σουλιώτη, Διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η Έβελυν Σκαρπαλέζου, φιλόλογος και ερασιτέχνης ηθοποιός.

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Πράγματα που σκέφτεται η Παρθένος Μαρία καπνίζοντας κρυφά στο μπάνιο» της Αλεξάνδρας Κ*. Με τη συγγραφέα συνομίλησε η Έφη Πράτη, ενώ αποσπάσματα διάβασε η ίδια η συγγραφέας.

Το τριήμερο εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου με την παρουσίαση του βιβλίου «Αμήν. Προσευχές στο Κενό» του Μισέλ Φάις. Για το βιβλίο μίλησε η Χρύσα Φάντη, συγγραφέας και δοκιμιογράφος, καθώς και ο ίδιος ο συγγραφέας. Αποσπάσματα διάβασε η Πάρρυ Λουμίτη, εκπαιδευτικός μουσικής. Ολοκληρώνοντας το τριήμερο εκδηλώσεων ανανεώθηκε το ραντεβού με τους επόμενους «Συγγραφείς στο Αίθριο» το 2025.

Να σημειώσουμε πως οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την αρωγή του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και με την υποστήριξη των εκδόσεων «Πατάκη».