Τρίτη, 09 Ιουλίου 2024 17:23

Προβολή της ταινίας "Υπόθεσις Νοτόριους" από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

Προβολή της ταινίας "Υπόθεσις Νοτόριους" από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

Την ταινία "Υπόθεσις Νοτόριους" θα προβάλει την Πέμπτη στις 9.30 μ.μ. η Filmhouse - Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, στο “Vista Marina” (Σαλαμίνος 8).

Η κόρη ενός Γερμανού εγκληματία πολέμου προσλαμβάνεται από τις αμερικανικές αρχές για να διεισδύσει σε μια ομάδα ναζί που έχει καταφύγει στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ερωτεύεται τον πράκτορα που την έχει παρασύρει σ’ αυτό το ριψοκίνδυνο παιχνίδι, αλλά για να είναι πειστική πρέπει να μείνει μακριά του και να παντρευτεί έναν ναζί.
Μια ερωτική και μια κατασκοπική ιστορία που διασταυρώνονται δεξιοτεχνικά, όπως και η χιουμοριστική ελαφρότητα με το τέλεια συγχρονισμένο σασπένς (αξεπέραστη η σκηνή του πάρτι με το κλειδί). Προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρειά του, με πειθαρχημένη, όσο και "ρευστή" σκηνοθεσία, διάχυτο ερωτισμό, ένα απολαυστικό πρωταγωνιστικό ντουέτο και κομψούς δεύτερους ρόλους, το "Notorious" αναδεικνύεται στην κορυφαία ίσως ασπρόμαυρη στιγμή του Χίτσκοκ και μία από τις πιο στιλάτες δουλειές της φιλμογραφίας του.
Η ταινία συμμετείχε στο Φεστιβάλ των Καννών το 1946 ενώ ήταν υποψήφια για Όσκαρ Β’Ανδρικού Ρόλου (Κλοντ Ρέινς) και Πρωτότυπου Σεναρίου (Μπεν Χεκτ). Το 2006 επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου. Οι κριτικοί του περιοδικού Time, Ρίτσαρντ Κόρλις και Ρίτσαρντ Σίκελ συμπεριέλαβαν την ταινία στη λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.
Σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock. Παίζουν: Cary Grant, Ingrid Bergman, Claude Rains. Η γενική είσοδος έχει οριστεί στα 5 ευρώ, στα 3 ευρώ για ανέργους και φοιτητές και είναι ελεύθερη για άτομα κάτω των 18 ετών.
Τrailer: https://youtu.be/oxfbqaJru8A