Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024 18:15

Η "δηλητηριάστρια της Μάνης" στο επίκεντρο του Φεστιβάλ Βιβλίου

Η "δηλητηριάστρια της Μάνης" στο επίκεντρο του Φεστιβάλ Βιβλίου

Οι εκδόσεις "Κύφαντα" συμμετείχαν και φέτος με πλήθος εκδηλώσεων στο Φεστιβάλ Βιβλίου, που πραγματοποιήθηκε στο Πεδίον του Αρεως από 6 έως 22 Σεπτεμβρίου.

Ο Μεσσήνιος συγγραφέας Παναγιώτης Γιαννουλέας ήταν εκεί για να συναντήσει τους αναγνώστες του και να υπογράψει το πολυσυζητημένο βιβλίο του «Τετράκις εις θάνατον - Η "δηλητηριάστρια της Μάνης"». Πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που αφηγείται την ιστορία της Αικατερίνης Δημητρέα, της πρώτης Ελληνίδας κατά συρροή δολοφόνου και τελευταίας γυναίκας που εκτελέστηκε στην Ελλάδα. Το Σάββατο 21/9 το περίπτερο των εκδόσεων, επισκέφθηκε ο Ηλίας Αλεξίου, του «The Chase», ο οποίος από παιδί έχει μεγάλη αγάπη για τη γνώση και τα βιβλία. Στη διάρκεια της συνάντησής τους, συζήτησε με τον συγγραφέα για το έργο του, το οποίο συνδυάζει αληθινά γεγονότα με στοιχεία μυθοπλασίας και αφιερώνεται στη μνήμη των θυμάτων της δηλητηριάστριας, τιμώντας τις ζωές τους.

Η πρωτοφανής αυτή υπόθεση, που διαδραματίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του '60, μονοπωλούσε τα πρωτοσέλιδα τόσο του τοπικού όσο και του αθηναϊκού Τύπου, με αναφορές σε μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού. Ακόμη και σήμερα, εφημερίδες, ιστοσελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές ασχολούνται με τη "δηλητηριάστρια της Μάνης".

Κ.Δρ.