Παρασκευή, 01 Απριλίου 2016 19:25

“Ανοιξη των πλήκτρων” την Κυριακή στο Ωδείο  

Συνεχίζεται αυτή την Κυριακή ο κύκλος ρεσιτάλ "Ανοιξη των πλήκτρων", που διοργανώνει η κοινωφελής επιχείρηση "Φάρις" του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Στις 9 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου φιλοξενείται ο Αρης - Αλέξανδρος Μπλέττενμπεργκ, ένας νεαρός μα ήδη σημαντικός πιανίστας, συνθέτης και μαέστρος, που έρχεται από την Γερμανία για να παρουσιάσει ένα πολύ ενδιαφέρον και απαιτητικό πρόγραμμα (περιλαμβάνει το εμβληματικό έργο του J.S. Bach "Goldberg-Variationen BWV 988", το Andante favori WoO 57 του L.v. Beethoven και ίσως το σημαντικότερο έργο στην μορφή των παραλλαγών που γράφτηκε μετά τον Beethoven, τις παραλλαγές Händel του J.Brahms Op. 24).

Το πρόγραμμα φέτος γίνεται με την ευγενική και σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και την στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών των σχολών της "Φάρις". Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Καλαμάτας.

Ο Αρης - Αλέξανδρος Μπλέττενμπεργκ γεννήθηκε το 1994 στο Μύλχαϊμ/Ρουρ(Γερμανία). Σπουδάζει πιάνο (καθ. Antti Siirala) και διεύθυνση ορχήστρας (καθ. Bruno Weil) στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Μονάχου. Ως σολίστ έδωσε ντεμπούτο το 2011 με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ντούισμπουργκ. Βραβεύτηκε σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς. Εχει κερδίσει το 1ο βραβείο διεύθυνσης ορχήστρας από πιάνου "Hans-von-Bülow". Εχει υποτροφία από την Γερμανική Εταιρεία Σπουδών. Συνθέσεις του έχουν εκδοθεί και εκτελούνται ανά την Ευρώπη.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.