Τετάρτη, 24 Μαϊος 2017 08:14

Νέες δραστηριότητες ξεκινά το Θέατρο "Νηπιαγωγείο" 

Γράφτηκε από την
Νέες δραστηριότητες ξεκινά το Θέατρο "Νηπιαγωγείο" 

 

Νέες δραστηριότητες ξεκινά το Θέατρο "Νηπιαγωγείο" ενόψει του καλοκαιριού, στο αίθριό του, υποσχόμενο χαλαρωτικές, ενδιαφέρουσες ψυχαγωγικές βραδιές.

Το πρόγραμμά του θα είναι τόσο καλλιτεχνικό όσο και εκπαιδευτικό. Περισσότερα είπαν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι τρεις συντελεστές του: Καλλιρρόη Βελέντζα, Απόστολος Μεσσανάκης, Κωνσταντίνα Κολόκα. 

- Η καλοκαιρινή περίοδος ξεκινά από τις 7 Ιουνίου με το πρώτο θερινό "Couch Soup" που θα γίνει για δύο συνεχόμενες Τετάρτες (7 και 14/6) στις 9.30 μ.μ., όπου το κοινό καλείται να γράψει ένα θεατρικό κείμενο έκτασης μίας σελίδας Α4 για έως και 3 ηθοποιούς, να το στείλει σε ηλεκτρονική μορφή στο e-mail react.kalamata@yahoo.com και να έρθει να το απολαύσει στο αίθριο του Θεάτρου. Εκεί οι ηθοποιοί Καλλιρρόη Βελέντζα, Κωνσταντίνα Κολόκα και Απόστολος Μεσσανάκης θα το ανεβάσουν επί τόπου πιάνοντάς το για πρώτη φορά στα χέρια τους. 

- Στις 12 Ιουνίου και για κάθε καλοκαιρινή Δευτέρα στις 10 μ.μ. κάνει πρεμιέρα το stand up comedy "Θέλω επειγόντως διακοπές" σε σύλληψη και εκτέλεση της Κωνσταντίνας Κολόκα με την επιμέλεια της ομάδας "Re-Act", για να σχολιάσει με τον πλέον κωμικό τρόπο τα της θερινής μας καθημερινότητας.

- Από 22 Ιουνίου έως 16 Ιουλίου, Πέμπτη ως Κυριακή στις 9.30 μ.μ. στο αίθριο της Λεΐκων 24 ανεβαίνουν "Η πιο δυνατή" του Αυγούστου Στρίντμπεργκ και ‘Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού’ του Αντόν Τσέχωφ, δύο ξεκαρδιστικά μονόπρακτα για τον έγγαμο βίο από την ομάδα Re-Act σε σκηνοθεσία Καλλιρρόης Βελέντζα. Παίζουν: Καλλιρρόη Βελέντζα, Κωνσταντίνα Κολόκα, Απόστολος Μεσσανάκης

- Από 28 Ιουνίου έως 26 Ιουλίου για 4 μόνο Τετάρτες στις 9.30 μ.μ. θα ανέβει η μουσική παράσταση "Σαν παλιό σινεμά" με τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο. Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί Καλλιρρόη Βελέντζα και Απόστολος Μεσσανάκης, στην κιθάρα θα είναι ο Δημήτρης Σουμής, συμμετέχει η Κωνσταντίνα Κολόκα.

- Από 20 Ιουλίου έως 13 Αυγούστου, από Πέμπτη ως Κυριακή στις 9.30 μ.μ. στο αίθριο ανεβαίνει "Η βρομιά" του Ρόμπερτ Σνάιντερ. Ενας μονόλογος - γροθιά στον ρατσισμό. Παίζει ο Απόστολος Μεσσανάκης, σκηνοθετεί η Καλλιρρόη Βελέντζα. 

- Η καλοκαιρινή περίοδος ολοκληρώνεται με το έργο "Ο άνεργος" του Γιώργου Σκούρτη, ένα νεοελληνικό κείμενο με πολύ χιούμορ για μία δύσκολη και γνώριμη πραγματικότητα. Από 24 Αυγούστου έως 17 Σεπτεμβρίου, Πέμπτη ως Κυριακή στις 9.30 μ.μ. στο αίθριο, σκηνοθετεί η Καλλιρρόη Βελέντζα, παίζουν ο Απόστολος Μεσσανάκης και η Κωνσταντίνα Κολόκα.

Σε όλες τις παραστάσεις το εισιτήριο είναι 10 ευρώ με κρασί και το μειωμένο (άνεργοι, μαθητές, φοιτητές) 8 ευρώ με κρασί. Για πληροφορίες και κρατήσεις: 2721303250 και 6948930181.

- Παράλληλα με τα θεατρικά συνεχίζονται και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες για ενήλικες και παιδιά. Το Θέατρο Νηπιαγωγείο εγκαινιάζει τον θεσμό του Θερινού Σχολείου Θεάτρου για παιδιά δημοτικού. Το Θερινό θα λειτουργήσει σε δύο μηνιαίους κύκλους, από 26 Ιουνίου έως 21 Ιουλίου και από 31 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ.. Τα μαθήματα θα διδάσκονται από την πτυχιούχο θεατρολόγο και ηθοποιό Καλλιρρόη Βελέντζα στον κλιματιζόμενο χώρο του Θεάτρου, καθώς και στο αίθριο. Οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά έως 25 Ιουνίου, τα δίδακτρα είναι στα 80 ευρώ ανά κύκλο μαθημάτων. 

- Για τους μεγαλύτερους που δεν σταματούν να ‘παίζουν’, έρχονται σεμινάρια υποκριτικής για ενηλίκους με την Καλλιρρόη Βελέντζα. Μέσα από την μελέτη σπουδαίων θεατρικών κειμένων θα ανακαλύψουν και θα ασκήσουν τα εκφραστικά τους μέσα, θα εστιάσουν στη σκηνική επικοινωνία και θα διδαχτούν μεθόδους προσέγγισης της θεατρικής πράξης.

Τα σεμινάρια θα διενεργηθούν σε δύο κύκλους των πέντε δίωρων μαθημάτων, από 26 Ιουνίου έως 24 Ιουλίου και από 31 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου κάθε Δευτέρα 7 - 9 μ.μ. στον κλιματιζόμενο χώρο του Θεάτρου. Το κόστος σεμιναρίου ανά κύκλο μαθημάτων είναι στα 30 ευρώ. Οι εγγραφές είναι έως τις 25 Ιουνίου. Για πληροφορίες: 27213 03250 και 6948-930181.

Γ.Σαρ. 

Στην κεντρική φωτογραφία Καλλιρρόη Βελέντζα, Απόστολος Μεσσανάκης, Κωνσταντίνα Κολόκα


NEWSLETTER