Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017 08:32

Η Μεσσήνια σκηνοθέτις Σταυριάννα Λίτσα στην «Ε» για την εμπειρία στο “Survivor” 

Γράφτηκε από την

 

Τις εξωτικές παραλίες του Αγίου Δομίνικου και τις εντάσεις του επιτυχημένου παιχνιδιού επιβίωσης "Survivor" έζησε από κοντά η Μεσσήνια, βραβευμένη σκηνοθέτις – camera operator Σταυριάννα Λίτσα (από το Μουζάκι Τριφυλίας) η οποία «τραβούσε»" την παραλία των διασήμων και των μαχητών, όλο αυτό το διάστημα.

Η ίδια επέστρεψε πριν από λίγο καιρό στην Ελλάδα και μίλησε στην «Ε» για τα πιο ενδιαφέροντα, αλλά και δύσκολα κομμάτια του παιχνιδιού που σάρωσε την τηλεθέαση!

Συνέντευξη στη Γιούλα Σαρδέλη

- Ποια ήταν η πιο έντονη εμπειρία που είχες μέσα στο παιχνίδι;

«Οι εμπειρίες κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στον “Αγιο Δομίνικο ήταν πάρα πολλές, οι περισσότερες πολύ καλές, αλλά και έντονες. Θυμάμαι κυρίως μια βραδιά όπου βρισκόμουν στο νησί των μαχητών: ο Τσανγκ λίγο πριν, είχε κερδίσει ένα ipad στο κουίζ, όπου θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για 3 μόνο μέρες. Οι παίκτες έβαλαν μια ταινία να δουν στην καλύβα τους. Ξεκίνησε να βρέχει καταρρακτωδώς την ώρα του γυρίσματος κι έτσι «ξέμεινα» κι εγώ στην καλύβα των παικτών και παρακολουθήσαμε όλοι μαζί την ταινία. Επρεπε άλλωστε να έχω τον νου μου στο ipad και να το απομακρύνω από την καλύβα τους όταν παρέλθει ο χρόνος στον οποίο επιτρεπόταν να το χρησιμοποιήσουν. Ηταν πολύ αντιφατικό το σκηνικό, να βλέπεις μια ταινία σε ipad, νύχτα, σε μια παραλία στη μέση του πουθενά, μέσα σε μια καλύβα».

- Τι είδους αναμνήσεις κρατάς από όλους αυτούς τους μήνες;

«Σίγουρα μόνο τις καλές. Είχα την τύχη στον χώρο της δουλειάς να γνωρίσω πολύ αξιόλογα άτομα με τα οποία δεθήκαμε πολύ σε φιλικό επίπεδο. Οι νέες φιλίες σίγουρα είναι το πολυτιμότερο έπαθλο για μένα». 

- Είχες κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια απέναντι σε κάποιο παίκτη;

«Δουλεύοντας με τους παίκτες για πάρα πολλές ώρες τη μέρα, μου δόθηκε η ευκαιρία να τους γνωρίζω μέρα με τη μέρα καλύτερα. Φυσικό είναι κάποιους να τους συμπαθείς περισσότερο από κάποιους άλλους, όμως η συνεργασία μου με όλα τα παιδιά σχεδόν, ήταν άψογη. Με κάποιους παίκτες έχουμε κρατήσει επαφή και έξω και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό».

- Οι καιρικές συνθήκες ήταν τόσο δύσκολες όσο φαίνονταν;

«Και περισσότερο! Το τροπικό κλίμα μπορώ να το χαρακτηρίσω έως και εκνευριστικό, για έναν άνθρωπο που δεν το έχει συνηθίσει. Δεν μπορούσαμε ποτέ να προβλέψουμε τον καιρό, εκεί που είχε λιακάδα ξαφνικά έπεφτε καταρρακτώδης βροχή και μετά από 20 λεπτά είχε ξανά λιακάδα. Υπήρχαν και μεγάλα διαστήματα χωρίς καθόλου ηλιοφάνεια, με πολλή συννεφιά και υγρασία».

- Θα λάμβανες ποτέ μέρος ως παίκτρια σε μελλοντικό παιχνίδι;

«Αν ήμουν πιο αθλητικός τύπος σίγουρα! Η εμπειρία των παικτών ήταν μοναδική. Παρά την πείνα και τις δυσκολίες, ξέρεις πόσες φορές σκέφτηκα "αχ και να ήμουν στη θέση τους!"»;

- Τι εικόνα έχουν οι κάτοικοι του Δομίνικου για την Ελλάδα;

«Οι περισσότεροι ντόπιοι δεν γνώριζαν πολλά πράγματα για την Ελλάδα. Αντίστοιχα αν ρωτήσεις έναν Ελληνα τι εικόνα έχει για τον Αγιο Δομίνικο, πιθανότατα να μην γνωρίζει να σου απαντήσει, αν δεν τον έχει επισκεφτεί».

- Πώς ήταν η συνεργασία με τους Τούρκους συναδέλφους σου;

«Με μία λέξη, άριστη. Το γεγονός ότι μιλάω τουρκικά βοήθησε βεβαίως στην επικοινωνία μας και στη διευκόλυνση της επαγγελματικής μας συνεργασίας».

- Ετοιμάζεις κάποιο δικό σου πρότζεκτ το επόμενο διάστημα;

«Κάτι υπάρχει ήδη στα σκαριά και ελπίζω να τελειώσει μέσα στη χρονιά. Αγαπώ την τηλεόραση, αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι ο κινηματογράφος και σκοπεύω να συνεχίζω να κάνω αυτό που αγαπώ».

- Από τη Μεσσηνία τι σου έλειψε περισσότερο στο Survivor;

«Οι θάλασσές μας και το ελαιόλαδο».