Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 08:09

Καλαμάτα: Ο Ηλίας Μαμαλάκης στην “Ε” για τον διαγωνισμό μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με θέμα το σύκο

Καλαμάτα: Ο Ηλίας Μαμαλάκης στην “Ε” για τον διαγωνισμό μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με θέμα το σύκο

 

Μεγάλος ... γευστικός διαγωνισμός μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής με θέμα το σύκο θα γίνει στην Καλαμάτα στο “Elite City Resort” αύριο Τετάρτη το απόγευμα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία και επίδειξη μαγειρικής του Ηλία Μαμαλάκη με θέμα το σύκο και παρουσίαση των βιβλίων “Τρώμε κι ομορφαίνουμε” και “Η Μύρτις και η μελόπιτα”. Η ώρα προσέλευσης των συμμετεχόντων είναι 6 μ.μ. και η ώρα έναρξης των εκδηλώσεων στις 7 μ.μ.

Η κατάθεση συμμετοχών γίνεται αποκλειστικά στο: 6944-224759 ή στο site: www.polylofos.gr. Θα επιλεγούν οι 50 πρώτες συμμετοχές με σειρά προτεραιότητας. Event manager είναι ο Παναγιώτης “Γαστροναύτης” Παπανικολόπουλος. Το ιβέντ διοργανώνουν οι “Μεσσηνιακές Ημέρες Σύκου” στο πλαίσιο της καθιερωμένης Γιορτής Σύκου του Πολυλόφου. Ο αγαπητός σεφ Ηλίας Μαμαλάκης μοιράστηκε στην “Ε” κάποιες συμβουλές ... προς όλους μας!

 

- Ερχεστε στην Καλαμάτα συχνά – πυκνά, με αφορμή γαστρονομικά ιβέντ. Τι βλέπετε να αλλάζει στην εστίαση και στις διατροφικές συνήθειες μας;

Ερχομαι συχνά Καλαμάτα, συχνότερα από ότι στην πατρίδα μου την Κρήτη. Στην Καλαμάτα πλέον έχουν γίνει εστιατόρια και ταβέρνες που χρησιμοποιούν πολλά ντόπια προϊόντα μαγειρεύοντας νόστιμα και καλοστημένα φαγητά. Ευτυχώς οι διατροφικές συνήθειες μένουν σταθερές μέσα στον χρόνο, πράγμα πολύ σπουδαίο.

 

- Τι συμβουλές δίνετε συνήθως στους συμμετέχοντες σε διαγωνισμούς όπως αυτός με θέμα το σύκο;

Συμβουλεύω τους διαγωνιζόμενους να κάνουν γλυκά και φαγητά που ξέρουν καλά και που τους αρέσουν προσωπικά. Οχι πειραματισμούς, όχι ξενόφερτα.

 

- Θεωρείτε πως χρησιμοποιούμε το σύκο και τα άλλα τοπικά προϊόντα όσο θα μπορούσαμε στην καθημερινότητά μας;

Οχι το σύκο δεν το χρησιμοποιείτε όσο θα έπρεπε. Διότι μπορούν να γίνουν χίλια φαγάκια με μικρή ή μεγάλη συμμετοχή του σύκου.

 

- Με ποια κριτήρια θα επιλέξετε τα νικητήρια πιάτα της Τετάρτης;

Θα βραβεύσουμε με πρώτο κριτήριο την γεύση και την ισορροπία των υλικών, δεύτερο την εμφάνιση και τέλος την υγιεινή άποψη του φαγητού ή γλυκού.

 

Τα δώρα για τους νικητές θα είναι: μαγειρικά σκεύη, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Γ.Σαρ.