Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 00:00

Αρνήθηκε να πάει στην αποφοίτησή του χωρίς τον δίδυμο αδερφό του που έχει Σύνδρομο Down

Γράφτηκε από την
Αρνήθηκε να πάει στην αποφοίτησή του χωρίς τον δίδυμο αδερφό του που έχει Σύνδρομο Down

Ο Austin Coppola στο Fairport High School της Νέας Υόρκης. Ο δίδυμος αδερφός του, ο Ty, ο οποίος έχει σύνδρομο ντάουν, δεν τα κατάφερε. Αλλά  στην τελετή Αποφοίτησης του σχολείου, η διαφορά αυτή είχε μια κάποια σημασία.

 Ο Austin αρνήθηκε να λάβει μέρος στην τελετή, εκτός εάν ο αδελφός του είχε τη δυνατότητα να περπατήσει πάνω στη σκηνή μαζί του. Ο Austin είπε στη μητέρα του ότι ο Ty άξιζε την ίδια αναγνώριση και τον έπαινο που θα έπαιρνε εκείνο το βράδυ.

“Μαμά, ο Ty έχει εργαστεί σκληρότερα από μένα, έχει υπομείνει περισσότερες προκλήσεις,”  είπε η μητέρα των διδύμων, η Cheryl Coppola, ανέφερε ο Austin, όπως λέει, σύμφωνα με το ABC-affiliate WHAM-TV. “Ναι,  το έχω κερδίσει, έχω εργαστεί σκληρά για το πτυχίο μου, αλλά ο αδερφός μου έχει δουλέψει σκληρά με έναν διαφορετικό τρόπο.”

Στις 26 Ιουνίου, ο Austin εκπλήρωσε την επιθυμία του. Ο νεαρός άνδρας και ο αδελφός του, και οι δύο φορούν καπελάκια και ποδιές, ανέβηκαν στη σκηνή μαζί για να πάρουν το δίπλωμα του Austin.

Ήταν μια συγκινητική στιγμή για τα 17χρονα αδέλφια - και για όλους όσοι υπήρξαν μάρτυρες. Ο Austin έγραψε στο Twitter για να πει πως η αντίδραση του κόσμου του έφερε "δάκρυα."

"Αυτή θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μία από τις πιο αξέχαστες στιγμές της ζωής μου και αυτό σημαίνει τόσα πολλά για μένα, ότι [ο Ty] μπορεί να το μοιραστεί μαζί μου," είπε ο Austin στο WHAM TV. “Είμαι σίγουρα πολύ καλύτερος άνθρωπος όταν είμαι μαζί του. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος που θα μπορούσα να είμαι ο ίδιος χωρίς εκείνον. Σε καμία περίπτωση."

Πηγή: huffingtonpost.com

Δημήτρης Βασιλαδιώτης


NEWSLETTER