Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 20:40

H Αθήνα διεκδικεί τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων μετά το Brexit

Γράφτηκε από την
H Αθήνα διεκδικεί τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων μετά το Brexit

Στην κούρσα για τη διεκδίκηση της μεταφοράς της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (European Medicines Agency) από το Λονδίνο στην Αθήνα μετά το Brexit μπαίνει η Ελλάδα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του ευρωπαϊκού ιστότοπου EurΑctiv.

Ο ιστότοπος αναφέρει πως για την Αθήνα - η οποία εν μέρει ήδη φιλοξενεί τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA)- ο εν λόγω οργανισμός θα μπορούσε να προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για τις τοπικές επιχειρήσεις.

Κι αυτό γιατί όπως εξηγεί θα τονώσει το συνεδριακό τουρισμό, ο οποίος θα συνοδεύσει μια τέτοια μεταφορά έδρας.

Το δημοσίευμα παραθέτει επίσης δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος είπε στο EurActiv ότι «η Ελλάδα ενδιαφέρεται για την υποδοχή του οργανισμού, τόσο για εθνικούς λόγους, αλλά και επειδή ως μέλος της Ένωσης, επιθυμεί να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του».

Συνεχίζοντας, ο Γ. Κατρούγκαλος υπογραμμίζει πως οι λόγοι για τους οποίους η Αθήνα διεκδικεί τον οργανισμό περιλαμβάνουν επίσης το γεγονός ότι τα φάρμακα είναι ένα από τα κύρια εξαγωγικά προϊόντα της χώρας.

«Αυτός είναι ένας τομέας που έχει επιβιώσει από την κρίση», τόνισε, σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί το φάρμακο ως ένα «κοινωνικό αγαθό» και πως «η στάση αυτή είναι σημαντική για την Ευρώπη εν γένει».

Επιπλέον, στο ρεπορτάζ σημειώνεται πως η εν λόγω υπηρεσία θα φέρει περαιτέρω οικονομικά οφέλη για την πόλη υποδοχής, καθώς απασχολεί σχεδόν 900 εργαζόμενους, οι οποίοι αμείβονται από την ΕΕ.

Τέλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τoν Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων διεκδικούν και άλλες χώρες όπως η Σουηδία, η Δανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Γερμανία και η Κροατία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER