Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019 18:39

Άρθρο Παναγή Κουμάντου για τη συγχώνευση Πανεπιστημίου – Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Άρθρο Παναγή Κουμάντου για τη συγχώνευση Πανεπιστημίου – Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου

Θλίβομαι βαθιά για την άστοχη απόφαση του κ. υπουργού Παιδείας, να συγχωνεύσει για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ψηφοθηρικούς λόγους, παραμονές εκλογών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με το Τ.Ε.Ι. και λοιπά τμήματα διαλογής της Δυτικής Ελλάδας, και στον πρόχειρο αυτό σχεδιασμό να ορίσει ως έδρα του νέου φορέα την Τρίπολη.

Οσοι αγωνιστήκαμε στο παρελθόν να ιδρυθεί Πανεπιστήμιο στην πόλη μας, την Καλαμάτα, νιώθουμε απογοητευμένοι, για να μην πω προδομένοι, διότι η κυβέρνηση χωρίς μελέτη και σχεδιασμό και κυρίως χωρίς κοινωνικό διάλογο και συναίνεση έλαβε τις σχετικές αποφάσεις οι οποίες υποβαθμίζουν επί της ουσίας το Τριτοβάθμιο Ιδρυμα.

Ας μην εφησυχάζουν οι πολίτες από την απορριπτική απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. «Οι καιροί ου μενετοί».

Κάνω έκκληση στην σπουδάζουσα νεολαία, τον πνευματικό, πολιτικό και αυτοδιοικητικό κόσμο να συμπορευτεί με το λαό σε διαρκή αγώνα για να μην περάσει η πρόχειρη και διχαστική για τις τοπικές κοινωνίες απόφαση της κυβέρνησης. Να δεσμευτεί δημόσια ο κ. πρωθυπουργός, που θα βρίσκεται σήμερα στην Καλαμάτα, ότι θα ακυρωθεί οριστικά η απόφαση της συγχώνευσης.

Ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος ο κ. υπουργός Παιδείας να σπεύσει να δημοσιεύσει αιφνιδιαστικά την απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και να εντάξει τα διάφορα τμήματα του νέου πανεπιστημιακού φορέα στο μηχανογραφικό σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων του Μαΐου. Ενώπιον του τετελεσμένου αυτού γεγονότος θα επικρατήσει πλήρης σύγχυση και αβεβαιότητα στους υποψηφίους, με αποτέλεσμα να καταστεί εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να ακυρωθεί ή τροποποιηθεί η απόφαση στο μέλλον.

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα.

 

Παναγής Κουμάντος

Πρώην δήμαρχος Καλαμάτας


NEWSLETTER