Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 11:29

Μια μικρή διδακτική ιστορία

Γράφτηκε από τον
Μια μικρή διδακτική ιστορία

Στο μέτωπο της πανδημίας τα πράγματα, δυστυχώς, γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα, παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας, όπερ κυρίως οφείλεται στους... αρνητές του κινδύνου.

Αυτούς που φέρονται ως η υπόθεση αυτή να μην τους αφορά. Κυρίως δε όσους αισθάνονται πως είναι οι “ξύπνιοι”, που “δεν μασάνε”, που αντιμετωπίζουν τα σήματα κινδύνου ως έκφανση και έκφραση κάποιας συνωμοσίας.
Ακριβώς γι’ αυτό αναπαράγω σήμερα μια μικρή ιστορία από το μακρινό Τέξας, με πρωταγωνιστή τον 43χρονο Τόνι Γκριν. Οστις στις 13 Ιουλίου οργάνωσε ένα πάρτι, με συμμετοχή δεκατεσσάρων μελών της οικογενείας του, για τη γέννηση ενός ανιψιού του, περιφρονώντας πλήρως τα μέτρα προφύλαξης, με αποτέλεσμα να μολυνθούν και οι 14. Και να θρηνούν ήδη ένα θάνατο.
Διαβάστε λοιπόν τι γράφει σήμερα αυτός που ως προχθές πίστευε ότι τα περί πανδημίας είναι απλώς μια συνωμοσία κάποιων συμφερόντων:
“Για όσους αρνούνται ότι υπάρχει ο ιός ή για όσους υποβαθμίζουν τη σοβαρότητά του, επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω: Ο κορονοϊός είναι πραγματικός και εξαιρετικά μεταδοτικός. Πριν μάθεις ότι το έχεις, το έχεις μεταδώσει στους φίλους, την οικογένεια, τους συναδέλφους και τους γείτονές σου. Δεν θέλετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα να υποφέρουν και να πεθαίνουν από κορονοϊό επειδή έχετε κάποια συγκεκριμένη πολιτική στάση ή προτιμάτε να προστατεύετε την οικονομία από τη ζωή τους.
Παραδέχομαι ότι ψήφισα τον Ντόναλντ Τραμπ το 2016. Παραδέχομαι ότι βυθίστηκα στην παγίδα συνωμοσίας για τον COVID-19. Συμμετείχα και ήμουν ένας από όλους αυτούς τους αδίστακτους οπαδούς του Τραμπ με την προκλητική συμπεριφορά. Θεωρούσα ότι ο κορονοϊός είναι απάτη. Οτι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι Δημοκρατικοί το χρησιμοποιούσαν για να δημιουργήσουν πανικό, να καταστρέψουν την οικονομία και να καταστρέψουν τις πιθανότητες για επανεκλογή του Τραμπ”.
Στην πατρίδα μας οι αρνητές του κινδύνου δεν είναι μόνο ακροδεξιοί. Είναι και ακροαριστεροί, που ο λόγος τους, τα συνθήματα και οι αφίσες τους βρίσκουν απήχηση σε ένα σημαντικό μέρος της νεολαίας. Ακόμη και στην επίσημη νεολαία του κόμματος που έως πριν ένα χρόνο μας κυβερνούσε και η οποία οργανώνει μαζικές φιέστες στο Γράμμο για να συντηρήσει το πνεύμα του εμφυλίου σπαραγμού.
Ολοι αυτοί είναι επικίνδυνοι, απομονώστε τους ό,τι χρώμα και αν έχουν. Προστατεύστε τη ζωή, την υγεία τη δική σας και των αγαπημένων σας.

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

massavetas@gmail.com

 


NEWSLETTER