Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015 17:01

Οι «53» ήταν ο εξής ένας! | Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον
Οι «53» ήταν ο εξής ένας! | Γ. Μασσαβέτας

Είχα γράψει σε προηγούμενο σημείωμα της στήλης ότι είναι εκτός πραγματικότητας οι εκτιμήσεις ηγετικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αλλά και διαφόρων άλλων αναλυτών, κατά τις οποίες η νέα διακυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου «είναι δέσμια της κίνησης των 53».

Οτι τάχα κινδυνεύει να ανατραπεί από αυτήν την ομάδα εσωτερικής αντιπολίτευσης. Και τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η εκτίμηση αυτή, περί κίνδυνου ανατροπής, ήταν μάλλον έκφραση του επιθυμητού, παρά είχε σχέση με την προοπτική του εφικτού.

Στην κρίσιμη ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας είχαμε μόνο μια αβλαβή εκδήλωση «ανταρσίας» από το στρατόπεδο των 53, που άλλωστε δεν είναι καν 53 πλέον, αφού γνωστά κομματικά στελέχη  του... προ μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη αποχωρήσει από το κόμμα - όπως π.χ. ο μέχρι πρότινος γραμματέας του κόμματος Νίκος Κορωνάκης. Και ήταν «αβλαβής» ακριβώς διότι ο αρνούμενος να ψηφίσει Γαβριήλ Σακελλαρίδης «συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις» και διευκόλυνε το κόμμα και τον αρχηγό του, παραδίδοντας την έδρα του, ώστε να μη μειωθεί η οριακή κυβερνητική πλειοψηφία. Αλλοι, άλλοτε λαλίστατοι, όπως π.χ. η κ. Κατριβάνου, έσπευσαν να κάνουν δηλώσεις νομιμοφροσύνης.

Τελικώς η κυβερνητική πλειοψηφία μειώθηκε κατά 2 έδρες, καθιστάμενη ακόμη πιο οριακή. Απ' την αναμενόμενη αντίδραση του άλλοτε κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Νίκου Νικολόπουλου, από την πλευρά του συνεταίρου της εξουσίας. Και απ' την επίσης αναμενόμενη, για όσους τον γνωρίζουν, αντίδραση του Στάθη Παναγούλη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Τον διέγραψε ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν παραιτήθηκε από υφυπουργός Εσωτερικών διαφωνώντας με την πολιτική της κυβέρνησης, τον διαγράφει τώρα και ο από πολλούς θεωρούμενος ως «κακέκτυπο του Ανδρέα», Αλέξης Τσίπρας. 

Υπάρχουν βεβαίως μπροστά μας και άλλα δύσκολα στα οποία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθούν, και πάλι με ονομαστική ψηφοφορία, είτε να πουν το «ναι σε όλα», γλείφοντας εκεί όπου έπτυαν, είτε να πουν το μεγάλο «όχι», γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι τους περιμένει η διαγραφή αλλά και η διαβολή. (Δείγμα της οποίας είναι οι διοχετευόμενες από το Μαξίμου κατηγόριες για «ανέντιμη» στάση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, παρά το ότι τους έκανε το χατίρι να παραιτηθεί).

Ακολουθεί το Ασφαλιστικό, με την νέα μεγάλη -«αριστερή»- σφαγή των συνταξιούχων, όπου οι λαϊκιστές των τηλεοπτικών παραθύρων θα υπερψηφίσουν ως αγέλη. Διότι, δεξιά σφαγή, κακή σφαγή. Με αριστερή σφαγή, αγιάζετε. 

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER