Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 16:18

Το πάρκινγκ του Νέδοντα κατάλληλος χώρος για τον σαϊτοπόλεμο;

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 Με επιτυχία και ευτυχώς χωρίς τραγικά απρόοπτα αναβίωσε και φέτος στην Καλαμάτα το έθιμο του σαϊτοπόλεμου. Ενα έθιμο που, ιδίως τα τελευταία χρόνια, κάνει τον γύρο της Ελλάδας τις ημέρες του Πάσχα και για πολλούς αποτελεί γεγονός που σίγουρα πρέπει έστω και μία φορά να δει ο επισκέπτης.

Παρακολουθώντας λοιπόν φέτος τις εκδηλώσεις, που έγιναν στο βόρειο πάρκινγκ του Νέδοντα διαπιστώσαμε ότι τα 9 μπουλούκια έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό τηρώντας και τιμώντας την παράδοση, ενώ από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας υπήρξε καλή οργάνωση με σκοπό αρχικά την δημόσια ασφάλεια και στη συνέχεια την άρτια εξέλιξη των πραγμάτων.

Από τα σχόλια όμως ουκ ολίγων παρισταμένων, αλλά και από διαπιστώσεις που ακολούθησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προέκυψε ότι ίσως ο χώρος διεξαγωγής του σαϊτοπόλεμου δεν είναι ο πλέον ενδεδειγμένος. Κι αυτό γιατί στην πραγματικότητα καλή ορατότητα είχαν μόνο όσοι κατάφερναν να φτάσουν έγκαιρα και να εξασφαλίσουν μπροστινή θέση. Σε αντίθετη περίπτωση, αν είχες ύψος κάτω του 1,80 δύσκολα μπορούσες να παρακολουθήσεις τα δρώμενα.

Το ζήτημα αυτό μάλιστα οδήγησε αρκετούς να αγνοήσουν τις προστατευτικές κορδέλες και να πλησιάσουν πιο κοντά από το επιτρεπόμενο, για να δουν τα μπουλούκια, ενώ δεν έλειψαν και τα περιστατικά μικροέντασης, όταν η Δημοτική Αστυνομία τους ζητούσε να επανέλθουν στη θέση τους για τη δική τους ασφάλεια.

Για μία ακόμα χρονιά, ο σαϊτοπόλεμος προσέλκυσε αρκετές εκατοντάδες Καλαματιανών και όχι μόνο, αλλά είναι κρίμα λόγω κακής θέσης να μην μπορούν να απολαύσουν το θέαμα που προκύπτει από την αναβίωση του ιστορικού αυτού εθίμου.

Ενας πιο κατάλληλος χώρος θα αναδείκνυε ακόμα περισσότερο το δρώμενο και θα παρουσίαζε με ακόμα πιο εντυπωσιακό τρόπο την προσπάθεια των δεκάδων μελών μπουλουκιών, που επί μήνες ετοιμάζονται για την αναβίωση του... ζεϊμπέκικου της φωτιάς!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 15:10