Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2018 22:42

Σε πρώτο πλάνο οι κανόνες ασφαλείας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Σε πρώτο πλάνο οι κανόνες ασφαλείας

Κατάμεστο ήταν το βράδυ της Δευτέρας το αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας για την παράσταση “Εκκλησιάζουσες”. Τόσο γεμάτο μάλιστα, που χρειάστηκε να καλυφθούν και όλα σχεδόν τα σκαλιά του θεάτρου για να χωρέσουν οι θεατές.

Οπως λοιπόν μας κατήγγειλαν άτομα που έδωσαν το "παρών" στο Κάστρο για να παρακολουθήσουν την πολυδιαφημισμένη παράσταση, η κατάσταση στο χώρο ήταν σχεδόν ασφυκτική, σε βαθμό που ορισμένοι διάλεξαν να αποχωρήσουν πριν καλά καλά ξεκινήσει το έργο.

Είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό ότι ο συγκεκριμένος χώρος, παρά την ομορφιά του, δεν αρκεί πλέον για να καλύψει τις ανάγκες παρακολούθησης θεαμάτων που συγκεντρώνουν  πολύ κόσμο. Εκεί “πάτησε” και η απόφαση της δημοτικής αρχής Καλαμάτας για την κατασκευή νέου ανοιχτού θεάτρου στις όχθες του Νέδοντα.

Μέχρι τότε όμως, και κάθε φορά που το αμφιθέατρο Κάστρου φιλοξενεί παραστάσεις, θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Και κάτι τέτοιο δεν ισχύει όταν καταλαμβάνονται από θεατές ακόμα και τα σκαλιά, όχι φυσικά μόνο με δική τους ευθύνη.

Τα θέματα τήρησης των κανόνων ασφαλείας σε χώρους μαζικής συνάθροισης κοινού είναι διαχρονικό - και καλό είναι να μην τα θυμόμαστε μόνο κατόπιν εορτής.

Να μην μας τα θυμίζουν πυρκαγιές, σεισμοί και άλλες έκτακτες καταστάσεις, που αν γίνουν υπό τέτοιες συνθήκες μειώνονται τα περιθώρια αντίδρασης των παριστάμενων.

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER