Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 18:31

Συγκεκριμένες προτάσεις μετά τις γιορτές;

Γράφτηκε από τον

Συγκεκριμένες προτάσεις μετά τις γιορτές;

Οδεύουμε ολοταχώς προς την καρδιά της εορταστικής περιόδου, όπου παραδοσιακά οι ρυθμοί πέφτουν. Κάποιοι κάνουν τον απολογισμό της απερχόμενης χρονιάς προσπαθώντας να νιώσουν πιο αισιόδοξα γι’ αυτήν που έρχεται.

Τη συγκεκριμένη χρονιά υπάρχουν πάντως και οι υποψήφιοι που τρέχουν σε αυτή τη φάση να στήσουν ψηφοδέλτια και να βάλουν τις βάσεις για τον εκλογικό τους αγώνα. Και μέσα σε όλο αυτό να φθάσουν και στο στάδιο που θα κληθούν να πείσουν τους πολίτες να τους εμπιστευθούν.

Για όλο αυτό όμως εκτός από γενικόλογες αναφορές, που περιλαμβάνουν φράσεις όπως “αειφορία”, “ανάπτυξη” με διάφορες μορφές, “βελτίωση της καθημερινότητας” και άλλα τέτοια, οι υποψήφιοι θα πρέπει να μιλήσουν συγκεκριμένα για τα μεγάλα ζητήματα. Αρχικά να οριοθετήσουν ποιες είναι οι προτεραιότητες για τον δικό τους συνδυασμό και να παρουσιάσουν το πλάνο τους για το πώς θα τις προωθήσουν, εφόσον εκλεγούν.

Στην περίπτωση της Καλαμάτας μεταξύ άλλων οι πολίτες ζητούν απαντήσεις για τα ζητήματα της καθαριότητας, το κυκλοφοριακό, σε συνδυασμό με τα μέσα μεταφοράς και την πιθανή επέκτασή τους και σε άλλα σημεία της πόλης αλλά και του δήμου, τα πλάνα για την οδό Ναυαρίνου, τη βελτίωση των βασικών τουριστικών υποδομών, την επέκταση των πεζοδρόμων κ.ά. Εχει άλλωστε το δικό της ενδιαφέρον και η ιεράρχηση των θεμάτων, που κρίνονται σημαντικά από κάθε συνδυασμό και τον επικεφαλής του.

Σε αυτή την προσπάθεια πολλοί εκ των ήδη γνωστών “μονομάχων” στον Δήμο Καλαμάτας φαίνεται να έχουν προβάδισμα, καθώς είτε έχουν ήδη εκφράσει δημόσια τους προηγούμενους μήνες σχετικές θέσεις, είτε έχουν πολλάκις ασχοληθεί με τέτοια ζητήματα. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό, αλλά θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να πείσουν ότι οι προτάσεις τους υπερέχουν των υπολοίπων. Τη στρατηγική ας την επιλέξουν οι ίδιοι.

Για όσους έχουν τέτοιες ανησυχίες λοιπόν, υπομονή να περάσουν οι γιορτές και να μπουν(;) τα πράγματα σε μία σειρά.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 18:36
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο “νέος” χρόνος Παιδιά ζητιάνοι »