Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019 23:14

Κλίμα πόλωσης από νωρίς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κλίμα πόλωσης από νωρίς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Σε συνθήκες πολιτικού... πολέμου στήνεται, όπως φαίνεται, η κόντρα ανάμεσα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον υποψήφιο για διάδοχό του Παναγιώτη Νίκα.

Αρκετούς μήνες πριν την τελική εκλογική αναμέτρηση, που θα δείξει εάν θα υπάρξει αλλαγή διοίκησης στην Περιφέρεια ή εάν όλα θα συνεχιστούν στο ίδιο μοτίβο, και οι πλευρές Τατούλη και Νίκα δίνουν καθημερινά επικοινωνιακή μάχη για διάφορα ζητήματα, βασισμένη στο να πλήξουν το (πολιτικό) ήθος του αντιπάλου.

Προσπαθούν από νωρίς ουσιαστικά να δημιουργήσουν συνθήκες πόλωσης για να συσπειρώσουν το φιλικό προς αυτούς κοινό και πάνω σε αυτό να “χτίσουν” ό,τι περισσότερο. Το πού θα οδηγήσει όμως όλο αυτό παραμένει ακόμα άγνωστο, καθώς πολλοί εκτιμούν ότι ξεκίνησε αρκετά νωρίς. Το μόνο, που φαίνεται να ισχύει είναι ότι με αυτή την τακτική οι δύο άνδρες προφανώς θεωρούν ο ένας τον άλλον ως βασικό του αντίπαλο.

Την ίδια ώρα οι υπόλοιποι υποψήφιοι περιφερειάρχες φαίνεται πως περίμεναν να μπει ο νέος χρόνος για να ξεκινήσουν, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο έντονα, τη δική τους δραστηριότητα. Για κάποιους από αυτούς μάλιστα η προσπάθεια συγκρότησης ψηφοδελτίου φαίνεται να καθυστερεί, καθώς ανά περιπτώσεις προσκρούει στην αντίστοιχη προσπάθεια συγγενικών πολιτικών χώρων να συγκροτήσουν κατά τόπους ψηφοδέλτια για τις δημοτικές εκλογές.

Με μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι στην πλήρη ανάπτυξή τους τα “όπλα” του κάθε μονομάχου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ποια τα... αντίμετρα, που θα ενεργοποιηθούν για να τα αποκρούσουν.

Οσα βλέπουμε όμως έως τώρα, σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες που δημιουργεί η εφαρμογή του “Κλεισθένη”, δίνουν ένα πρώτο αλλά ίσως χαρακτηριστικό δείγμα του κλίματος που θα επικρατήσει στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει αρκετά ζητήματα κομβικής σημασίας για την πορεία της Πελοποννήσου.


NEWSLETTER