Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012 09:24

Στα χνάρια της σειριάς με την... ανοχή της Πολιτείας

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ολο και περισσότεροι ανήλικοι τσιγγάνοι καταπιάνονται με το "επάγγελμα" του... κλέφτη ή του εμπόρου ναρκωτικών. Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, όμως η Πολιτεία δεν έχει προβεί σε καμιά αποτελεσματική και ουσιαστική παρέμβαση, όχι τόσο για την τιμωρία όσο κυρίως για την προστασία αυτών των παιδιών. Ετσι, δίπλα μας μεγαλώνουν -με δασκάλους τους γονείς τους- οι κλέφτες και οι έμποροι ναρκωτικών των αμέσως επόμενων ετών, που προφανώς θεωρούν ότι δεν κάνουν κάτι κακό και… μάχονται να επιβιώσουν αντιμετωπίζοντας το... κατεστημένο. Ανήλικοι κλέφτες ηλικίας 12 - 13 ετών... ειδήμονες στην κλεψιά, στη μέθοδο που διδάσκονται από τα γεννοφάσκια τους δίπλα στο... μάγο πατέρα τους. "Μανούλες" στη ρευματοκλοπή, άλλοι γνώστες ακόμα και της ποιότητας της... άσπρης, καθώς βλέπουν τις σύριγγες ν' αλλάζουν χέρια μέσα στα τσαντίρια.
"Κι εσένα άμα ο πατέρας σου απ' όταν ήσουν μικρή σου έδινε κρυφά μέσα σε κάποιο μαγαζί τη σοκολάτα για να την κρύψεις, έτσι θα μάθαινες" σχολίασε άνθρωπος που έχει νταραβέρια με τσιγγάνους καθημερινά. Οπως κι αν έχει... καθιερωθεί όμως, η Πολιτεία θα πρέπει να προχωρήσει σε ουσιαστικές δράσεις για την προστασία αυτών των παιδιών και όλων εκείνων των μελλοντικών θυμάτων τους.
Για την ώρα, και μιας και η νομοθεσία δένει τα χέρια της δικαιοσύνης σε αρκετές περιπτώσεις, οι ανήλικοι παραβάτες συλλαμβάνονται αλλά σχεδόν αμέσως αφήνονται ελεύθεροι, λόγω της ηλικίας τους, για να δικαστούν ίσως κάποτε. Ετσι, οι ενήλικοι παραβάτες συνεχίζουν το έργο τους κρυμμένοι πίσω από τα παιδιά τους που δεν κινδυνεύουν να μπουν στη φυλακή. Και για έναν πιτσιρικά γίνεται... παιχνίδι το μπες - βγες στα περιπολικά, τόσο που εξοικειώνεται με όσα βιώνει και τα θεωρεί απλώς φυσιολογικά.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 20:41
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Γιορτές στ’ αλήθεια Περί αναπηρίας... »