Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 10:42

"Ελπιδοφόρες" επισκέψεις σαν τον... παλιό καλό καιρό

Γράφτηκε από την

Oλα αυτά τα ωραιοποιημένα που παρουσιάζουν οι εκάστοτε εκπρόσωποι της κυβερνητικής εξουσίας που έρχονται στο τόπο μας για περιοδεία, κουβεντούλα και ό,τι άλλο περιλαμβάνει το επίσημο και ανεπίσημο πρόγραμμά τους, προφανώς είναι απομεινάρια άλλων εποχών. Τότε που οι τσέπες των περισσότερων είχαν κάτι να... κουδουνίζει καθώς περπατούσαν ανάμεσα σε πολιτικούς, υποψήφιους βουλευτές και παρατρεχάμενους οι οποίοι υπόσχονταν από θέσεις εργασίες μέχρι επιδοτήσεις. 

Βέβαια, τώρα που δεν έχουν τι άλλο να υποσχεθούν, υπόσχονται ελπίδες διεξόδου από την κρίση, αποφεύγοντας όμως οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί χειροπιαστό. 

Ιδιαίτερη εντύπωση μου προκάλεσε η... ελπιδοφόρα επίσκεψη του γενικού γραμματέα της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη πριν από λίγες ημέρες, ο οποίος προσδιορίζει ότι περί τα τέλη της 10ετίας θα έχει γίνει... σπουδαία η χώρα μας. Μεταξύ άλλων διαπίστωσε πως η Μεσσηνία έχει όλα τα καλά: ήλιο, θάλασσα, ανεπτυγμένη... γεωργία με σύγχρονες καλλιέργειες, τουρισμό, βιομηχανία, αεροδρόμιο, λιμάνι και... δρόμους! Τι άλλο να ζητήσουμε λοιπόν αφού τα έχουμε όλα; Για όλα αυτά που έχουμε δε μίλησαν με χαμόγελα κομματικής αλληλεγγύης και ορισμένοι από τους Μεσσήνιους συνομιλητές του γενικού γραμματέα;

Σχημάτισα όμως την εντύπωση πως μεταξύ άλλων... ξέχασαν -ή δε γνωρίζουν- όλα εκείνα τα προβλήματα που βιώνουν οι άνθρωποι καθημερινά λόγω της ανεργίας, των περικοπών, της ακρίβειας, των ολοένα αυξανόμενων φόρων. Γενικά τις συνέπειες της κρίσης κι αυτό που τσακίζει τον σημερινό Ελληνα ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με τις αλλεπάλληλες αυξήσεις φόρων και την αντιστρόφως ανάλογη δραματική συρρίκνωση του εισοδήματός του, σε σημείο τέτοιο που πλέον αρκετοί αδυνατούν ν΄ αγοράσουν ακόμα και τ΄ αναγκαία.

Τι κι αν η ανεργία έχει αυξηθεί δραματικά. Τι και αν οι συνταξιούχοι  ζητούν τα... φάρμακά τους; Εκείνοι μιλούν για έργα που γίνονται, για ανάπτυξη που υπάρχει, καθώς και για την... ουρά της κρίσης. Το συμπέρασμα των επισκεπτών ήταν πως είμαστε τυχεροί, έχουμε και Μεσσήνιο πρωθυπουργό, άρα πάμε καλά. Κι αυτοί πέρασαν... ακόμα καλύτερα!