Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 10:23

TEDxKalamata: Ο... σπόρος φυτεύτηκε και τώρα περιμένουμε τους καρπούς

Γράφτηκε από τον

TEDxKalamata: Ο... σπόρος φυτεύτηκε και τώρα περιμένουμε τους καρπούς

Είναι πολύ σημαντικό μια πόλη της ελληνικής περιφέρειας να μπορεί ακόμα και σε καιρούς κρίσης να φιλοξενεί όχι απλώς ενδιαφέρουσες ιδέες, αλλά ανθρώπους οι οποίοι μετέτρεψαν τις δικές τους καινοτόμες ιδέες σε πράξη και τις παρουσιάζουν όχι μόνο ως πρότυπα επιτυχίας, αλλά και ως ερεθίσματα για την... ενεργοποίηση ακόμα περισσότερων. Αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο στάθηκε η άκρως επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση του TEDxKalamata. Για να είμαι ειλικρινής για το TEDx ήξερα ελάχιστα. Ερχόμενος σε επαφή με τα παιδιά που ανέλαβαν την πρωτοβουλία της διοργάνωσης μιας τόσο σημαντικής εκδήλωσης στην Καλαμάτα, μπορώ να πω ότι διέκρινα αμέσως την όρεξή τους να διοργανώσουν κάτι “δυνατό” για την πόλη στην οποία μεγάλωσαν και να μεταδώσουν σε αυτήν ιδέες και αξίες ενός παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού. 

Το θέαμα του κατάμεστου Πνευματικού Κέντρου, κυρίως από νέους ανθρώπους, μόνο χαρά και ικανοποίηση μπορούσε να δώσει σε όποιον ήταν εκεί. Αυτό σε συνδυασμό με τις άκρως ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις των 10 ομιλητών άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Και έτσι πρέπει να γίνει. Αν το TEDxKalamata δεν συνεχιστεί και παραμείνει απλώς μία επιτυχημένη εκδήλωση, είναι σίγουρο ότι θα απογοητεύσει αρκετούς. Οι προθέσεις και η όρεξη των διοργανωτών πάντως κάθε άλλο παρά για τέλος μιλούν. Αντιθέτως ο στόχος είναι η διεύρυνση της επόμενης διοργάνωσης στην Καλαμάτα σε μεσογειακό επίπεδο, γεγονός που θα δώσει άλλη δυναμική στο εγχείρημα των διοργανωτών, ενώ θα αποτελέσει και τεράστιο γεγονός για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και την ευρύτερη περιοχή, που έχουν ανάγκη τις πρωτοβουλίες νέων σε διεθνές επίπεδο. 

Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις σύντομα, αφού όπως μαθαίνουμε οι ετοιμασίες ξεκίνησαν την επόμενη κιόλας μέρα από τη... φύτευση του σπόρου.