Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 08:31

Δεν αρκεί η ελιά

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο εύφορος τόπος μας χρειάζεται... μπούσουλα για να καρποφορήσει. Χρειάζεται προγραμματισμός και οργάνωση για την καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων σε κατάλληλα εδάφη, που θα βρουν ανταπόκριση στην αγορά.
Για να βγουν από τ' αδιέξοδα εκείνοι που καλλιεργούν τη γη και να υπάρξει προοπτική για όσους θέλουν ν' ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή, χρειάζεται οργάνωση, ενημέρωση και προγραμματισμός. Κι επιτέλους όλες οι υπηρεσίες και φορείς που ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα οφείλουν να δηλώσουν πραγματικά το "παρών"!
Αν τόσα χρόνια τα πάντα σχεδόν είχαν μείνει στα λόγια, η... επιστροφή στο χωριό κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη τα λόγια και οι σκέψεις να γίνουν άμεσα πράξεις. Για να μη γεμίσει ο τόπος... ντομάτες ή κάποιο άλλο προϊόν που στο τέλος δεν θα μπορεί να πουληθεί. Αλλά και για να υπάρξει επιτέλους κάποια προοπτική, παράλληλα με την εξορθολογισμένη παραγωγή, σε μια περίοδο που την έχουμε ανάγκη όσο ποτέ.
Και βέβαια, χρειάζονται πρωτοβουλίες για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων στις αγορές, πράγμα που τόσα χρόνια τώρα μένει στα λόγια εκείνων που... συσκέπτονται.
Ετσι λοιπόν, δεν αρκεί μόνο η καλλιέργεια της ελιάς που δίνει αυτή την περίοδο μια ζωντάνια σε όλο το νομό. Θα μπορούσαμε, με τη σωστή συνεργασία και καθοδήγηση, να έχουμε μια Μεσσηνία ζωντανή σε μόνιμη βάση, και όχι μόνο κατά την περίοδο της ελαιοσυγκομιδής. "Κάτι κινείται τώρα που μαζεύει ελιές ο κόσμος", ακούς από τον καφετζή του χωριού, τον υπάλληλο πρατηρίου καυσίμων, τον ψιλικατζή... Μετά φοβούνται πως πάλι όλα θα μαραζώσουν. Περιμένουν όμως να υπάρξει κάποια προοπτική. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να ληφθούν... απλές αποφάσεις, που θα βγάλουν από τα γραφεία τους εκείνους που οφείλουν να σχεδιάσουν, να συνεργαστούν, να ενημερώσουν και να δουλέψουν πραγματικά για την ανάπτυξη της αγροτικής μας οικονομίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 18:53