Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 21:38

«Ανοίξαμε και σας περιμένουμε…»

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

Γράφει η Νικολέττα Κολυβάρη

Διαβάζω την Τρίτη: “Αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου ύψους 5.000 λιρών (5.800 ευρώ) θα έρχονται οι Αγγλοι που θα προσπαθήσουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό πριν από το τέλος του Ιουνίου, καθώς η χώρα προχωρά σε αυστηροποίηση των συνοριακών ελέγχων λόγω έξαρσης του κορονοϊού”. Σημειωτέον ότι άνθρωποι του τουρισμού φοβούνταν πως κάτι παρόμοιο θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς κι όχι μόνο με την Αγγλία.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έχει προσδιορίσει ως ημερομηνία για την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου την 14η Μαΐου.«All you want is Greece» θα είναι το κεντρικό σύνθημα, αλλά όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό αναμένουν με ενδιαφέρον το ποια θα είναι η πολιτική για τον εσωτερικό τουρισμό και τι θα ισχύσει με το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Το σημαντικότερο όμως, που απασχολεί τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου είναι κατά πόσο θα μπορούμε να ταξιδέψουμε από τα μέσα Μαΐου, παρά τις επίσημες εξαγγελίες ότι «ανοίξαμε και σας περιμένουμε…».

Θεωρούν, λοιπόν, ότι ο στόχος της 14ης Μαΐου κάθε άλλο παρά ρεαλιστικός είναι, καθώς δεν προβλέπεται να είναι μεγάλη μέχρι τότε η αποκλιμάκωση. Ολες δε οι εκτιμήσεις από ανθρώπους του χώρου συγκλίνουν στο ότι η πραγματική έναρξη της τουριστικής σεζόν θα αργήσει. Ενδεικτική είναι η δήλωση του προέδρου του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσου, ο οποίος εκτίμησε πως παρότι τέθηκε ως ημερομηνία έναρξης της σεζόν η 14η Μαΐου, ο μήνας προβλέπεται να είναι εκτός τουριστικής σεζόν και ουσιαστικά θα διαφανεί το τι θα γίνει από τον Ιούνιο και μετά.

Να θυμίσουμε ότι πέρυσι η σεζόν ξεκίνησε τον Ιούλιο, οπότε ο κ. Ρέτσος έθεσε ως κρίσιμο να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα το συντομότερο δυνατόν. Γιατί «αν και ο Ιούνιος βγει εκτός παιχνιδιού, τότε πλέον αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ο στόχος που έχουμε θέσει για έσοδα μεταξύ 40% και 50% του 2019, απομακρύνεται πάρα πολύ».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 21:39