Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2010 21:45

Τα λεφτά δεν... χαρίζονται

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Περίπου σε 200 Μεσσήνιους που χρωστούν σε δάνεια και κάρτες, και οι οποίοι θέλουν να έρθουν σε εξωδικαστικό διακανονισμό με τις τράπεζες, έχει διορίσει δικηγόρους ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας. Επιπλέον 300 άνθρωποι έχουν στραφεί στο Δικηγορικό Σύλλογο για πληροφορίες αναφορικά με την ευνοϊκή αυτή ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Ο αριθμός είναι εντυπωσιακός... δεδομένου ότι οι δικηγόροι - μέλη του συλλόγου ξεκίνησαν να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες σε όσους επιθυμούν εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών τους από τα μέσα του περασμένου μήνα.
Εύκολα γίνεται λοιπόν αντιληπτό το αδιέξοδο που βιώνουν αρκετοί συμπολίτες μας που χρωστάνε στις τράπεζες, αλλά και το μέγεθος του κοινωνικού προβλήματος αφού ο αριθμός που αναφέρεται αφορά μόνο ένα μικρό μέρος τους. Εξάλλου όλοι έχουμε παραδείγματα στο περιβάλλον μας, φίλων, συγγενών ή γνωστών που βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο με τις τράπεζες να τους κυνηγάνε.
Και θα αναρωτηθεί κανείς: Οι τράπεζες φταίνε ή το κεφάλι του καθενός; Το ερώτημα σίγουρα δεν είναι εύκολο να απαντηθεί, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι και πριν την οικονομική κρίση η Ελληνική Πολιτεία δεν έκανε τίποτα για να προστατέψει τους πολίτες της. Δεν ενδιαφέρθηκε ακόμα κι όταν τα πρώτα καμπανάκια ήχησαν, όταν άρχισε αρκετά χρόνια πριν να έρχεται στην επιφάνεια το ζήτημα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Αυτή η Πολιτεία, που δεν έθεσε φραγμούς στα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, έρχεται σήμερα να περικόψει μισθούς και συντάξεις και να αφυπνίσει με οδυνηρό τρόπο τους Ελληνες για τις πραγματικές οικονομικές τους δυνατότητες.
Ετσι, το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι πόσο εύκολα θα πειστούν οι πολίτες ότι τα λεφτά δεν χαρίζονται. Αλλά και πώς θα κρατηθεί η κοινωνική συνοχή σε ένα περιβάλλον που η κρίση διογκώνεται... κι όλο και περισσότεροι Ελληνες βιώνουν οικονομικά αδιέξοδα.

 

Νικολέττα Κολυβάρη

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011 13:07
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « «Τα τρένα που φύγαν» Παιδιά και... Πολιτεία »

NEWSLETTER