Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 20:23

Πολιτικές «αναθυμιάσεις» στην Πελοπόννησο από το φυσικό αέριο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Πολιτικές «αναθυμιάσεις» στην Πελοπόννησο από το φυσικό αέριο

 

Γράφει ο Δημήτρης Πλεμμένος

Στη δίνη των πολιτικών και οικονομικών αντιπαραθέσεων έχει μπει για τα καλά η υπόθεση του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο. Μία υπόθεση, που εδώ και μήνες λόγω της στάσης που κρατούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, φαινόταν ότι δεν είναι και τόσο ξεκάθαρη. Και μπορεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας να έχει διαμηνύσει ότι μπορεί να διαθέσει υπηρεσιακά 20 εκατ. ευρώ για τα δίκτυα φυσικού αερίου, έχει κάνει σαφές όμως ότι αυτό αφορά μόνο τη ΔΕΔΑ και όχι τη Hengas ή οποιαδήποτε άλλη ιδιωτική εταιρεία.

Την ίδια ώρα η Hengas φαίνεται ότι έχει εξασφαλίσει το φυσικό αέριο σε Τρίπολη, Κόρινθο και Μεγαλόπολη, περιοχές με ενεργειακές προοπτικές σε επαγγελματικό αλλά και σε οικιακό επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες.

Τι θα γίνει όμως με την υπόλοιπη Πελοπόννησο; Μέχρι τώρα ως φαβορί για Καλαμάτα, Σπάρτη, Άργος και Ναύπλιο φαινόταν η ΔΕΔΑ, με το ποσό των 20 εκατ. από την Περιφέρεια να φαινόταν ένα καλό “τυρί”. Μετά την προχθεσινή παρουσίαση του προγράμματος της Hengas όμως και με βάση την παρουσία υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών, φάνηκε από την πλευρά της εταιρείας ότι ίσως ο συσχετισμός των ισορροπιών να διαμορφώνεται διαφορετικά από αυτό που περιγράψαμε παραπάνω. 

Τι πρέπει να περιμένουμε τώρα; Μία ξεκάθαρη τοποθέτηση από την πλευρά Νίκα για το πώς βλέπει η Περιφέρεια Πελοποννήσου την πορεία του φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο και ανά περιοχή σίγουρα θα έδινε απαντήσεις, ενώ και μία επίσημη θέση από κυβερνητικής πλευράς θα έδειχνε αν… μεταφράζονται σωστά ή όχι οι κυβερνητικές παρουσίες.

Σε πολιτικό επίπεδο όμως φαίνεται ότι έχουμε ακόμα να δούμε πολλά επεισόδια, καθώς ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, που στηρίχτηκε από το κυβερνών κόμμα, το τελευταίο διάστημα με άμεσες ή έμμεσες ενέργειες κρατάει τις δικές του αποστάσεις από (συγκεκριμένα;) στελέχη της κυβέρνησης. Και όλα αυτά αναπόφευκτα εκτυλίσσονται με φόντο τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 20:18

NEWSLETTER