Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 22:40

“Ζεσταίνονται” οι εκλογικές μηχανές στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Δημήτρη Πλεμμένου

“Μεταγραφές με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές” ήταν ο κεντρικός τίτλος της “Ελευθερίας της Δευτέρας” αναφορικά με τις ανακατατάξεις στο σχήμα αντιδημάρχων στον Δήμο Καλαμάτας.
Η δημοτική αρχή με την ένταξη του Ανδρέα Καραγιάννη και της Μαρίας Αγγελή στο δυναμικό της δείχνει να βγαίνει ενισχυμένη σε αριθμητικό επίπεδο. Από την άλλη, οι δύο αυτές προσχωρήσεις -και ιδίως αυτή του Ανδρέα Καραγιάννη, που έγινε πολύ γρήγορα- φαίνεται να έχουν εντείνει τις επικρίσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, όπως αυτές εκφράστηκαν και στην πρόσφατη ειδική συνεδρίαση των δημαιρεσιών.
Μπορεί όμως τέτοιου είδους γεγονότα σε συνδυασμό με το κλίμα συναντίληψης, που έχει δημιουργηθεί πάνω σε συγκεκριμένα θέματα, να αποτελέσουν βασικό συστατικό στοιχείο ενός κοινού μετώπου στις επόμενες εκλογές, με στόχο να αλλάξει… χέρια ο Δήμος Καλαμάτας; Σε θεωρητικό επίπεδο και σε πηγαδάκια, αυτό φαίνεται να κερδίζει πόντους, αλλά υπάρχει ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που ίσως αποδειχθεί εν τέλει ανασταλτικός και έχει να κάνει με το πρόσωπο που θα ηγηθεί. Διότι μπορεί αρκετοί να συμφωνούν στην ατζέντα, δύσκολα όμως θα δεχθούν άλλος να έχει τα ηνία.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμάτας εδώ και καιρό έχει προσπαθήσει να ρίξει γέφυρες με άτομα, που στις προηγούμενες εκλογές ήταν σε άλλα ψηφοδέλτια, με σκοπό να διερευνήσει τις προθέσεις τους και με απώτερο στόχο να μπορέσει να προετοιμάσει από νωρίς το ψηφοδέλτιο για το φθινόπωρο του 2023. Δεν υπάρχουν όμως ακόμα σαφείς ενδείξεις για το επίπεδο ανταπόκρισης σε αυτή την προσπάθεια.
Ενδιαφέρον και μάλιστα έντονο για κάθοδο με αξιώσεις στις επόμενες εκλογές υπάρχει από τουλάχιστον μία ακόμα ομάδα πολιτών, με άτομα που έχουν θητεύσει στην αυτοδιοίκηση και σε άλλα πόστα, με τις συζητήσεις μέχρι τώρα να βρίσκονται σε επίπεδο διαμόρφωσης του βασικού πυρήνα.
Οποιος επιχειρήσει πάντως από τώρα να χρίσει νικητές και ηττημένους για την εκλογική μάχη της Καλαμάτας, μάλλον παίζει… Τζόκερ, καθώς μέχρι τότε θα συντελέσουν πολλοί παράγοντες, όπως το γενικότερο κλίμα στην κεντρική πολιτική σκηνή, η εξέλιξη των έργων και φυσικά η σύνθεση των ψηφοδελτίων.