Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 20:22

Ο υπουργός τώρα δικαιώνεται

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο υπουργός τώρα δικαιώνεται

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Εγραφα, μεταξύ άλλων, στα “Δόντια” στις 14 Απριλίου με τίτλο “Αφαντο το έργο παρά το ενδιαφέρον δύο πρωθυπουργών”:

“Τη βεβαιότητα ότι το σημαντικό έργο του νέου αγωγού μεταφοράς νερού Φ800 από τις πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί με 2 χρόνια καθυστέρηση, εξέφρασε ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Φεβρουαρίου.

Για το έργο που έχει σταματήσει, ο δήμαρχος είπε ότι «οι πιέσεις μας και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αποδίδουν καρπούς» κι ενημέρωσε: «Το έργο θα συνεχιστεί κανονικά. Με την αναθεώρηση των τιμολογίων που έκανε η κυβέρνηση και με την αποκλιμάκωση των τιμών που έγινε, η ανάδοχος εταιρεία έχει καταθέσει αίτημα παράτασης για 2 χρόνια, για να υλοποιήσει το έργο».

Δύο μήνες μετά δεν υπάρχει κάτι νεότερο για το έργο κι ενώ ο Φ800 δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, δεν υπάρχει καν για να αρχίσει η εγκατάστασή του.

Μιλάμε για το πιο σημαντικό και το πιο κρίσιμο έργο, καθώς αφορά την υδροδότηση της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής, τη στιγμή που εξακολουθεί να την εξασφαλίζει ο προβληματικός και σάπιος αγωγός Φ600. Ο κίνδυνος ο αγωγός αυτός να υποστεί κάποια σοβαρή βλάβη, όπως συμβαίνει συχνά, και η Καλαμάτα να μείνει για μέρες χωρίς νερό, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, είναι πραγματικός.

Στην πανηγυρική υπογραφή της σύμβασης για το έργο στο Δημαρχείο Καλαμάτας, τον Αύγουστο του 2020, ο τότε υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος (της σημερινής κυβέρνησης) είχε δηλώσει ότι “δεν επιτρέπεται στην εποχή μας να μην έχουμε λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης. Συνεχίζω τις προσπάθειες του προκατόχου μου (δεν κατονόμασε τον Αλέξη Χαρίτση) στο συγκεκριμένο θέμα, είναι ένα θέμα για το οποίο είχε άλλωστε ενδιαφερθεί προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και πιστεύω ότι θα φροντίσετε με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα το έργο να ολοκληρωθεί μέσα σε 2 - 2,5 χρόνια όπως προβλέπεται”.

Ο υπουργός τώρα δικαιώνεται.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 22:08

NEWSLETTER