Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 22:00

Υπάρχουν ευθύνες για τη δεξαμενή του 1936!

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του Γιάννη Σινάπη

Η σοβαρή ζημιά στη δεξαμενή ύδρευσης στο Πήδημα του Συνδέσμου Υδρευσης που οδήγησε σε πολύωρες διακοπές νερού και στην ταλαιπωρία των κατοίκων της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής, ήταν κάτι απρόσμενο, απρόβλεπτο, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.

“Ούτε κατά φαντασίαν δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί. Είναι έξω από κάθε λογική, δεν μπορούσε κανείς να το προβλέψει”, αναφέρθηκε χθες στον Σύνδεσμο Υδρευσης, στην έκτακτη συνεδρίαση και υπήρξε αποποίηση κάθε ευθύνης για την τεράστια ζημιά.

Ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Σπύρος Κοντοθανάσης στην τοποθέτησή του εξέφρασε την κοινή λογική. Παρατήρησε ότι του κάνει εντύπωση που ολόκληρη Καλαμάτα εξυπηρετείται από δεξαμενή 100 χρόνων!, ενώ έπρεπε να έχει γίνει νέα εδώ και χρόνια.

Η δεξαμενή που υπέστη ζημιά, κατασκευάστηκε το 1936! Πως ήταν η Καλαμάτα και η ευρύτερη περιοχή το 1936 και τα επόμενα 40 και 50 χρόνια και πως είναι σήμερα; Είναι δυνατόν το 2023 η δεξαμενή αυτή να εξακολουθεί να εξυπηρετεί τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα; Είναι λογικό να σχεδιάζεται και να υλοποιείται ο νέος αγωγός μεταφοράς νερού Φ800 από τις πηγές του Πηδήματος, να δημοπρατείται νέα δεξαμενή στον Αϊ Γιάννη Καρβούνη στην Καλαμάτα και για τη δεξαμενή στο Πήδημα να μην λαμβάνεται καμία μέριμνα; Είναι αποδεκτό να γίνεται σοβαρός λόγος για την αξιοποίηση των πηγών Αγίου Φλώρου και της προσθήκης του δυναμικού τους στο δίκτυο του Συνδέσμου από το Πήδημα στην Καλαμάτα, στη Βέργα και στη Μάνη (τη Δημοτική Ενότητα Λεύκτρου, όχι την παραλιακή Αβία) και να μην ασχολείται κανείς με τη δεξαμενή του 1936; Είναι δυνατόν να μη βλέπει κανείς τη δεξαμενή του Πηδήματος, απ’ αυτούς που τόσα χρόνια είχαν την πολιτική ευθύνη; Απ’ αυτούς που είδαν τη δεξαμενή με τα προβλήματα και προγραμμάτισαν τις παρεμβάσεις του 2015 με τα 5.000 ευρώ, δεν ανησύχησαν με την τραγική της εικόνα; (σαπίμι την έλεγαν).
Υπάρχουν ευθύνες πολιτικές αυτών που είχαν την εξουσία και την ευθύνη της διοίκησης, οι οποίοι εμπιστεύονταν τη δεξαμενή του 1936!