Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 23:56

Πύργος - Τσάκωνα και Μεγαλόπολη - Ολυμπία σε… ζυγαριά

Γράφτηκε από τον

Πύργος - Τσάκωνα και Μεγαλόπολη - Ολυμπία σε… ζυγαριά

Του Δημήτρη Πλεμμένου

Στο προσκήνιο επανήλθε η υπόθεση της προτεινόμενης κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Μεγαλόπολη - Ολυμπία και η οποία αποτέλεσε το κυρίως θέμα της αναπτυξιακής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Σάββατο ο Δήμος Μεγαλόπολης. Πρόκειται για έναν δρόμο που συνδέει τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας με προσδοκώμενες οικονομικές και πολιτιστικές προοπτικές.
Το θέμα αυτό είχε αναδείξει στα μέσα της θητείας του ως περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Παναγιώτης Νίκας σημειώνοντας ότι ουσιαστικά αυτός ο άξονας αποτελεί τον πυρήνα της σύνδεσης το λιμάνι του Γυθείου με αυτό του Κατακόλου και ο οποίος μπορεί μαζί με τους ήδη υπάρχοντες άξονες να συμπληρώσουν ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο στην γεωγραφική Πελοπόννησο με σημαντικές προοπτικές.
Στον αντίποδα φυσικά υπάρχει και το υπολειπόμενο τμήμα της Ολυμπίας Οδού, το Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα, για το οποίο όπως γνωρίζουμε αναμένεται να δοθούν προσεχώς στη δημοσιότητα οι πιθανές λύσεις μετά την επικαιροποίηση της μελέτης.
Και οι δύο άξονες φέρνουν πιο κοντά τις δύο Περιφέρειες. Στην περίπτωση του Μεγαλόπολη - Ολυμπία ευνοούνται οι περιοχές της Φιγαλείας και της Γορτυνίας (πάγιο αίτημα για εκεί παραμένει φυσικά η παράκαμψη Λαγκαδίων).
Από την άλλη η πλήρης ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού έως την Τσάκωνα συμπληρώνει το “παζλ” της Αδριατικής Οδού, αλλά φέρνει πιο κοντά στο κέντρο της Μεσσηνίας και της Ηλείας την Τριφυλία.
Για κάποιους όλο αυτό αποτελεί γρίφο για δυνατούς λύτες. Για άλλους τεχνοκράτες τις απαντήσεις δίνουν οι αριθμοί, τους οποίους όμως ακόμα δεν γνωρίζουμε για να μπορούν να αξιολογηθούν. Δύο όμως πράγματα είναι σίγουρα.
Από τη μία η ανάγκη συμπλήρωσης του σύγχρονου οδικού δικτύου της Πελοποννήσου και η πλήρης ένταξή του στο διευρωπαϊκό δίκτυο, αλλά από την άλλη απαραίτητο είναι να υπάρξει ανοιχτή συζήτηση σε κεντρικό επίπεδο για τις προθέσεις, τις δυνατότητες και τις προοπτικές, ώστε να μην βρεθούμε προ κάποιας κόντρας περιοχών μεταξύ τους, όταν δουν ότι προωθείται τελικά η μία λύση έναντι της άλλης.
Να γίνουν και οι δύο δρόμοι θεωρείται απίθανο, να μη γίνει πάλι κανένας ίσως πιθανότερο.