Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 20:58

Υπόγειο πάρκινγκ στο Διοικητήριο για να… ανασάνει το κέντρο

Γράφτηκε από τον

Υπόγειο πάρκινγκ στο Διοικητήριο για να… ανασάνει το κέντρο

Του Δημήτρη Πλεμμένου

Σε εξέλιξη βρίσκονται εδώ και καιρό έργα και παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας. Αρκετά από αυτά προχωρούν με αργούς ρυθμούς και άλλα (βλ. ανάπλαση Ψαρών) έχουν καλύτερη ροή. Ένα κοινό σημείο στα περισσότερα από αυτά, το οποίο συζητείται από τους πολίτες, είναι η κατάργηση θέσεων στάθμευσης στο πλαίσιο των μελετών και η επίπτωση που θα έχει αυτό στην καθημερινότητα της πόλης τα επόμενα χρόνια.
Σε μία πόλη, το κέντρο της οποίας φαίνεται πως είναι ήδη κορεσμένο όσον αφορά τη στάθμευση, η ανησυχία αυτή μπορεί να θεωρηθεί εύλογη. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή έχει προσπαθήσει να εξασφαλίσει νέους χώρους στάθμευσης απευθύνοντας το προηγούμενο διάστημα έκκληση προς τους πολίτες, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν είναι απολύτως επιτυχημένα. Εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε επιτελείς του Δήμου Καλαμάτας έχουν εντοπίσει το ζήτημα εδώ και καιρό και μελετώνται διάφορες λύσεις για τη βελτίωση της κατάστασης.
Θεωρείται σίγουρο ότι τις βέλτιστες απαντήσεις στο πρόβλημα θα δώσει η εκπόνηση της πολυσυζητημένης κυκλοφοριακής και συγκοινωνιακής μελέτης, κάτι για το οποίο ελπίζουμε να υπάρξουν νεότερα τους επόμενους μήνες.
Μέχρι τότε μία ανάσα στο ήδη επιβαρυμένο κέντρο θα αποτελέσει το υπόγειο πάρκινγκ, χωρητικότητας σχεδόν 300 θέσεων, κάτω από το υπό ανακατασκευή Διοικητήριο, λύση που φαίνεται ότι προχωράει κατόπιν συνεννόησης Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Καλαμάτας. Αυτό απαιτεί τροποποίηση της μελέτης ως προς το δίκτυο γεωθερμίας, κάτι για το οποίο φαίνεται να έχει βρεθεί ήδη εναλλακτική λύση. Αναμένοντας τα νεότερα προσεχώς…

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024 20:52