Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 19:18

Η αξιοποίηση των 49 στρεμμάτων της Δυτικής Παραλίας

Γράφτηκε από τον

Η αξιοποίηση των 49 στρεμμάτων της Δυτικής Παραλίας

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Στις 5 Οκτωβρίου 2022 έγραφα σε αυτή τη στήλη: «Δεν είναι μόνο τα ζητήματα της Ανατολικής Παραλίας στην Καλαμάτα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Ζητήματα που σχετίζονται με το δάνειο των 4 εκ. ευρώ για τη διάνοιξη σημαντικών δρόμων, κάθετων και παράλληλων στη Ναυαρίνου, με τους χώρους πάρκινγκ που ούτε το φετινό καλοκαίρι έγιναν πράξη, με την προοπτική ανάπτυξης της Ναυαρίνου και με τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό του παραλιακού μετώπου. Είναι και τα ζητήματα της Δυτικής Παραλίας. Μπορεί και είναι θετικό βήμα η ανάπλαση της οδού Πλαστήρα, αλλά δεν φτάνει. Και αυτό γιατί εκκρεμεί η αξιοποίηση των 49 στρεμμάτων της περιοχής, για τα οποία -για να παραμείνουν με δημόσιο - δημοτικό χαρακτήρα- είχε δοθεί αγώνας και είχαν γίνει κινητοποιήσεις.

Από πέρυσι το καλοκαίρι ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί τη δρομολόγηση μιας μεγάλης πλατφόρμας 9 μέτρων που θα συνδέσει τον Νέδοντα με τον Κορδία κοντά στην ακτή και ένα μικρό θέατρο, για τη μελέτη των οποίων είχε υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας.

Τον φετινό Ιούλιο είχε δοθεί νέα υπόσχεση πως “την επόμενη εβδομάδα η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας πρόκειται να παρουσιάσει στο Δήμο Καλαμάτας τη μελέτη για την αξιοποίηση των 49 στρεμμάτων της Δυτικής Παραλίας”».

Νωρίτερα, αρχές Νοεμβρίου του 2020, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Ε”, «το θέμα των 49 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία, για τα οποία ο δήμος έδωσε αγώνα, είχε θέσει ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Β. Τζαμουράνης. Ο δήμαρχος είχε απαντήσει ότι ο προς αξιοποίηση χώρος είναι 17 στρέμματα (υπάρχουν εκεί γήπεδα ποδοσφαίρου και τένις) και αναφέρθηκε στη δημιουργία παραλιακού πεζόδρομου από τις εκβολές του Νέδοντα έως τον οικισμό του Κορδία, κόστους 500.000 ευρώ».

Από τότε δεν έχει γίνει τίποτα. Σημείωνα τότε κι επανέρχομαι: Με την ανάπλαση στην Πλαστήρα, δημοτική αρχή και μειοψηφίες οφείλουν να ανοίξουν το ζήτημα της αξιοποίησης των 49 στρεμμάτων. Να το φέρουν σε διαβούλευση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ζητήσουν απόψεις και προτάσεις από αρμόδιους φορείς, όπως είναι το ΤΕΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024 20:40