Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 21:25

Απελπισμένες κινήσεις...

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μέχρι και τις καραμέλες για το λαιμό βούτηξαν τα δύο πιτσιρίκια που τρύπωσαν -κυριολεκτικά- πριν λίγες μέρες στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, από τις τσάντες των μαθητών.
Τα μικροποσά από τα χαρτζιλίκια τους ήταν αρχικά ο στόχος τους, όμως εκτός από αυτά, από τις σχολικές τσάντες πήραν από καραμέλες μέχρι και άλλα, πιο ακριβά προσωπικά αντικείμενα των παιδιών.
Το γεγονός είναι από μόνο του λυπηρό, γιατί καταρχάς έχει να κάνει με νεαρά παιδιά, που βάζουν στο μυαλό τους και τελικά πραγματοποιούν αυτή την κίνηση, σαφώς απελπισμένη.
Δεν είναι τόσο όμως τα 60 ευρώ το θέμα που αξίζει να αναλυθεί, τα οποία συνολικά απέσπασαν, αλλά το γεγονός ότι αυτά τα δύο παιδιά, ήταν πρώην μαθητές αυτού του σχολείου, όπως αναγνώρισε η φύλακας και όπως μάθαμε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.
Αυτή η πληροφορία από μόνη της έχει τη δική της ιδιαιτερότητα, γιατί η κίνηση αυτή προσδίδει την απέχθεια, την απαξίωση και την αποστροφή απέναντι στο σχολείο που μέχρι πρόσφατα τα φιλοξενούσε.
Για να φτάσει ένα παιδί να πηδήξει τα κάγκελα του παλιού του σχολείου, να μπει σε μια αίθουσα και να πάρει από τσίχλες μέχρι ακουστικά για μουσική, δείχνει ότι ενδεχομένως να μην ήταν και τόσο... "βιοποριστικοί" οι λόγοι που το οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.
Να ήταν από τους "καλούς" ή τους "κακούς" μαθητές τα δύο παιδιά; Να είχαν άραγε φίλους από το σχολείο; Αγαπημένους καθηγητές; Ή να έφυγαν από αυτό σαν να μην είχε μπει τίποτα, ούτε στο κεφάλι, αλλά ούτε και στην εφηβική καρδιά τους; Γιατί κυρίως θυμό έδειξαν με την πράξη τους, ο οποίος θυμός με τη σειρά του προδίδει πόνο, είτε αναφερόμαστε σε μικρούς, είτε σε μεγαλύτερους.

Γιούλα Σαρδέλη

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 21:48

NEWSLETTER