Τρίτη, 20 Μαϊος 2014 15:13

Νέα δεδομένα στο... πολυσυλλεκτικό Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Νέα δεδομένα στο... πολυσυλλεκτικό Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Την επανεκλογή του για τρίτη συνεχόμενη θητεία, και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή, εξασφάλισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας - κόντρα στα προγνωστικά των τελευταίων ημερών. Πρόκειται φυσικά για ένα αποτέλεσμα το οποίο τελικά τον δικαιώνει, ιδιαίτερα μετά από όσα άκουσε -και από τον Τύπο- για τη “χαλαρή” προεκλογική του εκστρατεία. Στάση που ομολογουμένως συγκέντρωσε αρκετά σχόλια, ακόμα και από άτομα του στενού περιβάλλοντός του. Αυτά όμως πλέον λίγη σημασία έχουν. 

 Η ουσία είναι ότι τελικά ο Παναγιώτης Νίκας μετέτρεψε σε... υγιεινό περίπατο τον α' γύρο των εκλογών (πήρε 25 από τις 41 έδρες) κεφαλαιοποιώντας από τη μία το έργο των δύο προηγούμενων θητειών του και από την άλλη την αδυναμία -εκ του αποτελέσματος- συγκρότησης ισχυρού αντίπαλου πόλου. 

Ο συνδυασμός του Μανώλη Μάκαρη άγγιξε το 25%, ένα άκρως αξιοπρεπές ποσοστό δεδομένου του μικρού χρόνου από τη συγκρότησή του, αλλά και των... εσωκομματικών του ιδιορρυθμιών. Από εκεί και πέρα σταθερή παρέμεινε επί της ουσίας η δύναμη ΚΚΕ με το συνδυασμό του Δημήτρη Οικονομάκου να κερδίζει ξανά 3 έδρες. Στα χαμηλά κινήθηκαν οι υπόλοιπες τρεις παρατάξεις των Θόδωρου Μπρεδήμα (2 έδρες), Μιχάλη Αντωνόπουλου (2 έδρες) και Γιώργου Δημητρούλια (1 έδρα). 

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, που θα αναλάβει από το φθινόπωρο, καθώς αρκετά θα είναι από ό,τι φαίνεται τα νέα πρόσωπα, ενώ συνολικά οι παρατάξεις που θα εκπροσωπούνται θα είναι αυτή τη φορά 6 (με μεγαλύτερο εύρος στο ιδεολογικό φάσμα) έναντι 5 που υπάρχουν σήμερα. Αν και θα έχουμε αρκετό χρόνο για να τα συζητήσουμε όλα αυτά μέχρι την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου, θα πρέπει να υπάρξει πλέον ένα “σφιχτό” πλαίσιο συναντίληψης για τη λειτουργία του ανώτατου συλλογικού οργάνου της πόλης, για να αποφευχθούν οι σημαντικές δυσλειτουργίες και τα... παρατράγουδα, που παρατηρούνται στις “μαραθώνιες” συνεδριάσεις μέχρι σήμερα.

Καλή και παραγωγική θητεία σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, παλιούς και νέους, με γνώμονα το συμφέρον και την ανάπτυξη της πόλης με φόντο το 2020.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Μαϊος 2014 15:17