Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016 20:38

Ας στηριχθεί περισσότερο ο τοπικός αθλητισμός

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πέρασαν αρκετοί μήνες από την τελευταία φορά, που από αυτήν εδώ τη στήλη είχαμε ασχοληθεί με την ανάγκη η Μεσσηνία να επενδύσει σε μορφές εναλλακτικού τουρισμού και ιδιαίτερα στον αθλητικό τουρισμό. Είχαμε τότε αναφερθεί στις προοπτικές, που ανοίγονται για την τοπική οικονομία γύρω από τη συγκεκριμένη μορφή τουρισμού. 

Είναι όμως αυτό το διάστημα ευκαιρία να δούμε το συγκεκριμένο θέμα και από μία άλλη οπτική. Πέρασαν 15 χρόνια από τότε που η μεγάλη ομάδα του νομού, η “Μαύρη Θύελλα”, αποχαιρέτησε την Α' εθνική και από τότε η Μεσσηνία έχει μείνει χωρίς εκπροσώπηση σε κορυφαία εθνική κατηγορία στα ομαδικά αθλήματα. Παρακολουθώντας τα τοπικά αθλητικά δρώμενα είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι οι ελπίδες για μία ανάλογη διάκριση έρχονται από το χώρο του βόλεϊ. 

Φέτος η γυναικεία ομάδα του Μεσσηνιακού αγώνα με τον αγώνα πλησιάζει όλο και περισσότερο προς τη μεγάλη κατηγορία, ενώ εδώ και περίπου 3 χρόνια η ανδρική ομάδα της Καλαμάτας '80 προσπαθεί να χτίσει τις βάσεις για το μεγάλο άλμα. Αυτό που επίσης παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον είναι η “δίψα” του κόσμου για άνοδο κάποιας ομάδας στη μεγάλη κατηγορία, καθώς στα κρίσιμα παιχνίδια δίνει δυναμικό "παρών" στο Κλειστό της Παραλίας.

Το θέμα της στήριξης των τοπικών ομάδων, όταν αυτές προσπαθούν να ανέβουν στις πρώτες κατηγορίες, δεν είναι μόνο αθλητικό, αλλά αφορά ολόκληρη την πόλη. Κι αυτό γιατί ένα τέτοιο γεγονός δίνει δυναμική και στην πόλη, η οποία προβάλλεται, ενώ δίνεται η ευκαιρία κατά καιρούς να φιλοξενήσει και φιλάθλους άλλων ομάδων, που πολύ πιο εύκολα ταξιδεύουν σε αυτό το επίπεδο. 

Από την άλλη η διεξαγωγή μεγάλων αγώνων σε οποιοδήποτε άθλημα δημιουργούν αναμφισβήτητα ρεύμα ενασχόλησης όλο και περισσότερων νεαρών με τον αθλητισμό.

 

Ας μην σταθούμε φυσικά στις προσπάθειες μόνο των παραπάνω ομάδων και μόνο στο συγκεκριμένο άθλημα, αλλά ας δούμε ως τοπική κοινωνία πιο σοβαρά τον χώρο του αθλητισμού και τις διεξόδους που μπορεί να δώσει, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.