Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 22:49

Ξεφτιλίζοντας ακόμα περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Το αλαλούμ στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζεται με την κατάσταση να έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που πραγματικά δύσκολα μπορεί κάποιος να φανταστεί πώς μπορεί να βρεθεί λύση. Οχι γιατί δεν υπάρχει, αλλά γιατί εδώ και πάρα πολύ καιρό κανείς δεν άρπαξε τις πολλές ευκαιρίες να βάλει ένα τέλος σε όλα αυτά, που κάθε Κυριακή (και όχι μόνο) δοκιμάζουν τις αντοχές των νεύρων όλων όσοι παρακολουθούμε τα αθλητικά δρώμενα.

Παίζοντας λοιπόν με τις λέξεις και ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τον αθλητικό νόμο, οι ιθύνοντες προσπαθούν, αλλά ευτυχώς δεν μπορούν να μας πείσουν ότι πάνω από όλα ενδιαφέρονται για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου και για τη διαφύλαξη του... προϊόντος. 

Τι μπορεί να πει κανείς πλέον, όταν ο ίδιος άνθρωπος εφαρμόζει με διαφορά λίγων μηνών τους ίδιους κανονισμούς με άλλο τρόπο; Είτε ότι είναι ανίκανος, είτε ότι έχει δόλο. Οποια κι αν είναι η απάντηση, καθίσταται σαφές ότι η σήψη έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό, που είναι άκρως αμφίβολο αν υπάρχει γυρισμός και ίσως τελικά η λύση να είναι η επανεκκίνηση. Αλλωστε τι να το κάνεις αν αύριο απλώς αλλάξει χρώμα η κεφαλή του αθλήματος και αλλάξουν χέρια τα ηνία της εγκληματικής οργάνωσης; Ο στόχος από εδώ και πέρα πρέπει να είναι η πλήρης αξιοποίηση όλων των στοιχείων, που υπάρχουν στις πολυσέλιδες δικογραφίες, και η επίσπευση των δικαστικών διαδικασιών ώστε οι ένοχοι να βγάλουν τη στολή της ομάδας τους και να φορέσουν τα... ασπρόμαυρα. Μέχρι τότε φυσικά οι εμπλεκόμενοι σε αυτές τις υποθέσεις -αθώοι ή ένοχοι- συνεχίζουν να βρίσκονται στα πόστα τους και να κάνουν μαθήματα διοίκησης και ηθικής.

Χθες μάλιστα ελήφθη απόφαση ματαίωσης της φετινής διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας, λες και στο πρωτάθλημα όλα κυλούν ομαλά. Θα μπορούσαν επίσης να απαγορεύσουν τη διεξαγωγή μόνο των δεύτερων ημιχρόνων, καθώς τα πιο πολλά μπάχαλα στην Τούμπα έγιναν από το 60' και μετά!

 

Οσο κοιτούν το δέντρο και χάνουν το δάσος, τόσο οι μαφιόζοι θα κερδίζουν έδαφος και άλλο τόσο η ανομία θα γίνει καθεστώς. Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι όλο και περισσότεροι φίλαθλοι θα περνούν από τις τάξεις των υγιών σε αυτές των εξαγριωμένων ή ακόμα και των μπαχαλάκηδων.