Σάββατο, 05 Μαρτίου 2016 16:14

Να μπει μία σειρά για το Μέγαρο Χορού

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Στην πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή για το Μέγαρο Χορού προτίθεται να προχωρήσει ο Δήμος Καλαμάτας, καθώς όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του, το προσεχές διάστημα θα δοθεί στη δημοσιότητα η σχετική προκήρυξη.

Το γεγονός φυσικά ότι γίνονται κάποια βήματα για την ενεργοποίηση αυτού του σπάνιου για τα δεδομένα της ελληνικής περιφέρειας χώρου, είναι σε καλή κατεύθυνση, αλλά ίσως υπάρχουν άλλες κινήσεις πριν φθάσουμε σε αυτό. 

Πριν δηλαδή προχωρήσει η πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή, του ατόμου που θα είναι υπεύθυνο για το περιεχόμενο ή τουλάχιστον για τη φύση των εκδηλώσεων που θα φιλοξενούνται, μήπως θα έπρεπε πρώτα να έχουμε καταλήξει στο καθεστώς διοίκησης του Μεγάρου; Εκτός κι αν υπάρχουν ήδη κινήσεις σε αυτό το πεδίο, που ακόμα δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Σίγουρα πάντως αυτό θα έπρεπε να προηγηθεί της προκήρυξης θέσης για καλλιτεχνικό διευθυντή, ώστε να ξεκινήσουν τα πράγματα με μία σειρά και να μην προκύψουν στην πορεία αρρυθμίες ανάμεσα στις κατευθύνσεις της διοίκησης και στα “θέλω” του καλλιτεχνικού διευθυντή.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις γύρω από το Μέγαρο Χορού σε όλα τα επίπεδα και κυρίως για το μοντέλο που θα προκριθεί, ώστε η λειτουργία του να καταστεί από τη μία βιώσιμη οικονομικά και από την άλλη επωφελής για την πόλη. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην κορυφή των σκέψεων πρέπει να βρίσκεται το πνεύμα πως δεν πρέπει να λείψουν από το γενικό πρόγραμμα δραστηριότητες, που θα κρατούν το χώρο ανοιχτό και θα τον κάνουν προσιτό στην τοπική κοινωνία, πέρα από τις όποιες εξειδικευμένες παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν κατά καιρούς. Δράσεις, με τις οποίες οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να το επισκέπτονται και να νιώθουν ότι στην πραγματικότητα αποτελεί ένα αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής ζωής του τόπου και όχι απλώς έναν χώρο - ελίτ για λίγους, που θα ανοίγει τις πύλες του μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις μέσα στο χρόνο.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 19:23