Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 22:45

Κρύβονται, για να μην αναλάβουν την ευθύνη

Γράφτηκε από τον

Κρύβονται, για να μην αναλάβουν την ευθύνη

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Έχουν περάσει σχεδόν 10 ημέρες από όταν δημοσιεύθηκαν οι πληροφορίες ότι υπάρχει πρόβλημα στη χάραξη του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη στην περιοχή του Ασπροχώματος. Ειδικότερα η εταιρεία που συντάσσει την οριστική μελέτη για το δρόμο ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να ολοκληρώσει τη χάραξη λόγω του σχεδίου Ασπροχώματος. Υπάρχει έτσι ορατός κίνδυνος ο δρόμος να σταματά τυφλά στον ποταμό Άρι πριν το Ασπρόχωμα ή να ξεκινά και να τελειώνει στον κόμβο του «Μορέα» στην Καρυδιά.

Η δημοσίευση της συγκεκριμένης πληροφορίας θα έπρεπε κανονικά να προκαλέσει αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο και κυρίως από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας, που είναι και ο άμεσα εμπλεκόμενος. Να βγουν και να πουν με επίσημο τρόπο ότι… δεν ισχύει αυτό και… είναι κάπως αλλιώς τα πράγματα ή… το ξέρουμε και θα προβούμε σε αυτές και εκείνες τις ενέργειες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Τίποτα. Σιγή ασυρμάτου. Αντιλαμβανόμαστε ότι το ζήτημα δεν είναι τόσο σοβαρό όσο η συμμετοχή του δημάρχου στη γιορτή της… φασολάδας για να εκδοθεί ανακοίνωση, αλλά η σιωπή αποτελεί πρόκληση.

Ερμηνεύοντας τη σιωπή από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά και παρασκηνιακά υπάρχει διαγκωνισμός για το ποιος θα πάρει τον… μουντζούρη. Ο μουντζούρης στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η περικοπή του έργου στο τμήμα κόμβος «Μορέας» - κόμβος Ζαφείρη. Πολλοί ισχυρίζονται ότι αυτή ήταν η επιδίωξη με την αλλαγή της χάραξης και τώρα έχει φτάσει η φάση της υλοποίησης του σχεδίου. Οι «ντουφεκιές» για κατάργηση των διοδίων, που διακινούν τώρα οι χειροκροτητές της αλλαγής χάραξης, ρίχνονται για άλλοθι γιατί είναι γνωστό ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει χωρίς το Δημόσιο να πληρώσει στον «Μορέα» το αντίστοιχο κόστος.

Η δημοτική αρχή προσπαθεί να κρυφτεί, για να μην φορτωθεί το βάρος της αποτυχίας τού να μην φτάνει ο δρόμος στην Καλαμάτα. Οι δημοτικές αρχές Καλαμάτας ιστορικά είχαν πρωτεύοντα λόγο και πρωταγωνιστικό ρόλο στα μεγάλα έργα της περιοχής, τώρα δυστυχώς έχουμε ανθρώπους που κρύβονται από τις ευθύνες. Κάθε εποχή και οι πρωταγωνιστές της! Το μόνο βέβαιο είναι ότι «ουδείς εδοξάσθη κρυπτόμενος».

panagopg@gmail.com