Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 20:30

Τα λεφτά είναι πολλά και δεν χωρούν εκπτώσεις

Γράφτηκε από τον

Τα λεφτά είναι πολλά και δεν χωρούν εκπτώσεις

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Η κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη θα φτάσει το 1 δισ. ευρώ. Τα χρήματα είναι αναμφίβολα πολλά και είναι βέβαιο ότι θα ήταν πολύ λιγότερα αν καταβάλλονταν εφάπαξ. Το Δημόσιο όμως δεν μπορεί να καλύψει το κόστος μιας τέτοιας πληρωμής και επιλέχθηκε η λύση της πληρωμής με δόσεις σε βάθος 26 χρόνων. Το καλό είναι ότι η εταιρεία κατασκευής θα έχει όλα αυτά τα χρόνια και τη συντήρηση, κάτι που έχει αποδειχθεί ισχυρό κίνητρο στο να κατασκευάζονται ποιοτικά έργα που θα αντέχουν στο χρόνο. Το τι συμφέρει και τι όχι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι απολύτως ευκρινές, γιατί χρειάζεται να υπολογιστούν πολλά πράγματα.

Το πρόβλημα με τον συγκεκριμένο δρόμο δεν είναι μόνο το υψηλό οικονομικό του κόστος, αλλά και το ότι ακόμα όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει αλλά δεν έχει καν οριστικές μελέτες! Όπως έχει επισημανθεί και άλλη φορά, οι μελέτες δεν έχουν οριστικοποιηθεί και κρίσιμα σημεία του δρόμου είναι στον αέρα. Πού θα περάσει στο Ασπρόχωμα; Πώς θα εξασφαλιστεί η πρόσβαση στις επιχειρήσεις μέχρι τη Μεσσήνη; Τι θα γίνει με τη σιδηροδρομική γραμμή; Σε ποιο ύψος θα πρέπει να σηκωθεί για να υπάρχει αντιπλημμυρική προστασία; Τι θα γίνει με τις επιχειρήσεις στην περιοχή της Ανάληψης; Θα ληφθούν υπόψη κάποιες από τις παρατηρήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης; Είναι μερικά από τα ερωτήματα, στα οποία δεν έχει ακόμα δοθεί απάντηση.

Τα λεφτά που δίνονται είναι πολλά και δεν μπορούν να αποκοπούν κρίσιμα τμήματα του έργου, όπως ενδεχομένως κάποιοι θα επιθυμούσαν. Δεν μπορεί δηλαδή να δοθεί 1 δισ. ευρώ και ο δρόμος να συνδέεται με την Καλαμάτα μέσω διοδίων ξεκινώντας από τον κόμβο του «Μορέα» στο Αεροδρόμιο. Το φυσικό αντικείμενο της σύμβασης θα πρέπει να εκτελεστεί όπως περιγράφεται, δηλαδή δρόμος από τον κόμβο Ζαφείρη στο Ασπρόχωμα μέχρι τη Μεθώνη, χωρίς την παράκαμψη της Πύλου, διαφορετικά ανακύπτουν τεράστια ζητήματα νομιμότητας. Η καθυστέρηση των οριστικών μελετών δημιουργεί εύλογη ανησυχία για την πορεία του έργου. Οι τοπικοί παράγοντες χρειάζεται να πάψουν να είναι απαθείς και να συμβάλουν αποφασιστικά στην επιτάχυνση των διαδικασιών. Τα λεφτά είναι πολλά και μπορούν να βρεθούν λύσεις για όλα. Εκπτώσεις δεν χωρούν, ούτε άλλες καθυστερήσεις.
panagopg@gmail.com