Παραδοσιακή σούπα που καταναλώνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση. Μετά τη νηστεία της Σαρακοστής, είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας.
Οι τεχνικές και οι μέθοδοι βαφής και διάκοσμου των πασχαλινών αυγών αμέτρητες. Εμείς ωστόσο εφέτος επιλέξαμε ακόμη μια τεχνική για το βάψιμο των αυγών που γίνεται κατά παράδοση τη Μεγάλη…
Η ζύμη φτιάχνεται με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και ελαιόλαδο, γεγονός που την καθιστά ιδανική για περιόδους νηστείας και για όσους επιλέγουν (ή πρέπει) να ακολουθήσουν μια πιο υγιεινή διατροφή.