Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 21:32

Ηχηρό μήνυμα

Γράφτηκε από τον
Ηχηρό  μήνυμα

Η έλλειψη απαρτίας οδήγησε στην αναβολή του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η απουσία περιφερειακών συμβούλων από τη χθεσινή συνεδρίαση έρχεται σε συνέχεια της οριακής απαρτίας την περασμένη εβδομάδα όταν συζητιόταν το μεγάλο θέμα των σκουπιδιών. Ολα δείχνουν ότι οι απουσίες κρύβουν δυσαρέσκεια και αποστασιοποίηση, η οποία φαίνεται ότι σύντομα θα πάρει μορφή ανοιχτής αμφισβήτησης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει προφανώς η παράταξη της πλειοψηφίας και αν δεν “μαζευτεί” και δεν προσέλθει στις συνεδριάσεις θα υπάρξει αντίκτυπο στη λειτουργία της Περιφέρειας. Ο “πανίσχυρος” Τατούλης είναι φανερό ότι αμφισβητείται από τους συμβούλους του διά της απουσίας τους.

Η χρησιμοποίηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για επικύρωση αποφάσεων από την ηγεσία της Περιφέρειας και η απαξίωση του ρόλου των συμβούλων έχει συνέπειες, οι οποίες πραγματικά άργησαν να εκδηλωθούν. Εχουμε επανειλημμένα σημειώσει ότι υπάρχει συνολικό θέμα στις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και ειδικότερα στην πλειοψηφία. Μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι φανερό ότι θα πληθαίνουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τα φαινόμενα αμφισβήτησης. Είναι θέμα χρόνου να εκδηλωθεί η μεγάλη έκρηξη η οποία θα γεννήσει το νέο σε επίπεδο Περιφέρειας. Οταν κόμματα και βουλευτές παίρνουν αποστάσεις και αμφισβητούν δημόσια και ανοικτά επιλογές της ηγεσίας της Περιφέρειας είναι απολύτως λογικό να ακολουθήσουν και οι σύμβουλοι. Ζούμε τις τελευταίες ημέρες μιας κυρίαρχης παράταξης στην Περιφέρεια και το μήνυμα που στέλνεται διά της απουσίας είναι ενδεικτικό του κρότου της κατάρρευσης που θα ακολουθήσει.

 

Φτηνά κόλπα

Η ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ πλειοψηφίας και μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο επιβεβαιώνουν αυτά που εδώ και καιρό επισημαίνουμε. Ο ένας προσπαθεί να μεταβιβάσει την ευθύνη στον άλλο, αρνούμενος να δει τις δικές του αδυναμίες. Η πλειοψηφία κατηγορεί τη μειοψηφία για τις απουσίες των συμβούλων της, και το αντίστροφο. Η ουσία όμως είναι ότι και οι μεν και οι δε διαθέτουν χαλαρή συνοχή και τάσεις αναχωρητισμού. Για διαφορετικούς λόγους η κάθε πλευρά έχει προβλήματα, τα οποία γίνεται προσπάθεια να σκεπαστούν μέσα από υψηλούς τόνους και κορώνες, δημιουργώντας ένταση για να επιτύχουν συσπείρωση έναντι του... εχθρού! Φτηνά πολιτικά κόλπα τα οποία δεν πείθουν πλέον ούτε τους συμβούλους των παρατάξεών τους.

Η ευθύνη για την απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου ανήκει κατά κύριο λόγο στην πλειοψηφία, και ειδικότερα στην ηγετική ομάδα της Περιφέρειας. Οταν ακόμα και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας θεωρούν χάσιμο χρόνου την παρουσία τους στις συνεδριάσεις, είναι φανερό ότι κάτι δεν γίνεται σωστά. Οταν νομίζει κάποιος ή κάποια ότι ρόλος του/της είναι να μαλώνει φίλους και αντιπάλους που... τολμούν να ρωτήσουν ή να διαφωνήσουν, κάτι δεν έχει καταλάβει καλά. Και όλοι γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να αντιπαρατεθείς πολιτικά με κάποιον ο οποίος δεν έχει όρια και αντίληψη του ρόλου του αλλά και της δημοκρατικής διαδικασίας. Ομως, και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει το όπλο της συντεταγμένης αποχώρησης... και άσ' τους να ψάχνουν για απαρτία!

 

 

 

 

 


NEWSLETTER