Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 21:10

Αντανακλαστικά Ραν Ταν Πλαν

Αντανακλαστικά Ραν Ταν Πλαν

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισκέφθηκε τη Μεσσηνία την Παρασκευή και μίλησε στο μισογεμάτο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.

Η επίσκεψη Τζανακόπουλου και η ομιλία του δεν πρόσθεσαν κάτι καινούργιο πέρα από τα γνωστά, ούτε και αποτέλεσε αυτό που λέμε "πολιτικό γεγονός". Ηταν μία ακόμα επίσκεψη ενός κυβερνητικού στελέχους στο νομό - κι αν κάποιος ήθελε να παρατηρήσει κάτι, αυτό θα ήταν η μικρή συμμετοχή πολιτών στην ομιλία ενός κυβερνητικού στελέχους πρώτης γραμμής. Αν μάλιστα ήθελε να το τραβήξει και παραπέρα, θα μπορούσε να συγκρίνει την προσέλευση πολιτών στον ίδιο χώρο μια μέρα πριν, από υποψήφιο του νέου κόμματος της Κεντροαριστεράς, όπου η ίδια αίθουσα είχε τουλάχιστον τον διπλάσιο κόσμο. Ολα αυτά τα σχόλια όμως έπρεπε να γίνουν την Παρασκευή το βράδυ, άντε Σάββατο πρωί.

Οταν φτάνουμε Δευτέρα και Τρίτη για να “ξυπνήσουν” οι τοπικοί παράγοντες της ΝΔ και να εκδώσουν ανακοινώσεις-απαντήσεις στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κάτι δεν πάει καλά στην αξιωματική αντιπολίτευση. Τα πολιτικά αντανακλαστικά Ραν Ταν Πλαν δεν ταιριάζουν σε κόμμα που υποτίθεται ότι είναι στον προθάλαμο της εξουσίας και, με βάση κάποιες δημοσκοπήσεις, πιθανώς με αυτοδυναμία. Αν θες τέσσερις ημέρες για να απαντήσεις σε μια αποτυχημένη επικοινωνιακά και οργανωτικά επίσκεψη, πόσες θα χρειαστείς για να χαράξεις, να εφαρμόσεις ή έστω να υπερασπιστείς μια δικιά σου πολιτική;

Η κρίση στη χώρα είναι κατά βάση πολιτική και δυστυχώς δεν φαίνεται από πουθενά φως αισιοδοξίας για πολιτική ανάκαμψη, η οποία αποτελεί προαπαιτούμενο σταθερότητας και εντέλει οικονομικής ανάπτυξης.