Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 21:46

Πανηγυρίζοντας τις ήττες

Γράφτηκε από τον
Πανηγυρίζοντας τις ήττες

 

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος μπορεί να δείχνουν ότι ο τουρισμός στην Πελοπόννησο δεν πάει και τόσο καλά σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, αλλά οι τοπικοί παράγοντες αλληλοσυγχαίρονται για την επιτυχημένη πολιτική τους στον συγκεκριμένο τομέα!

Τα δικά τους στοιχεία μπορεί να μην έχουν την αξιοπιστία της ΤτΕ αλλά... σκοτίστηκαν. Πάμε καλά, σου λέει, κι αυτό το αποδεικνύει τούτο, εκείνο και το άλλο και... μπράβο μας! Αυτό βέβαια συμβαίνει γιατί οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό δεν μιλούν: άλλοι γιατί δεν θέλουν να κακοκαρδίσουν το τοπικό γκουβέρνο και άλλοι γιατί αδιαφορούν.

Τα στοιχεία και οι στατιστικές υπάρχουν βέβαια για να εντοπίζονται παραλείψεις και να πηγαίνουμε διαρκώς ένα βήμα πιο μπροστά. Για να το θέσουμε διαφορετικά: Ακόμα κι αν τα στοιχεία έδειχναν μια αύξηση του τουρισμού, η συζήτηση θα έπρεπε να αφορά το τι μπορούμε να βελτιώσουμε για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Δεν έχει κανένα νόημα να πανηγυρίζουμε για το πόσο καλά είμαστε κρυμμένοι, για παράδειγμα, πίσω από την αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, την οποία έφερε μια συγκεκριμένη τουριστική μονάδα.

Ο τουρισμός στη Μεσσηνία χρειάζεται μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις. Οι τοπικοί παράγοντες, αν θέλουν να προσφέρουν κάτι, χρειάζεται να δημιουργήσουν θετικό περιβάλλον προς αυτή την κατεύθυνση. Τα ταξιδάκια και η συμμετοχή σε εκθέσεις έχουν αναμφίβολα ψυχαγωγικό ενδιαφέρον για τους συμμετέχοντες, αλλά περιορισμένη -ως φαίνεται από τα επίσημα στοιχεία- δυναμική σε όλα τα υπόλοιπα.

 

 

 

 

 


NEWSLETTER