Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 18:50

Η εικόνα που προσδοκούμε για την Παραλία δεν μπορεί να περιμένει

Γράφτηκε από τον
Η εικόνα που προσδοκούμε για την Παραλία δεν μπορεί να περιμένει

Για την αποτυχία των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Ναυαρίνου έχουμε όλοι τις ευθύνες μας: Από τη δημοτική αρχή, που λόγω θέσης έχει τις περισσότερες, μέχρι τις παρατάξεις των μειοψηφιών, την Κοινότητα Καλαμάτας, τους επαγγελματίες και τους πολίτες, που δεν αγκάλιασαν τις αλλαγές, όπως υποστηρίζει η δημοτική αρχή.

Με τριτοχοτημένες ρυθμίσεις βέβαια, πεζοδρόμηση - αμφίδρομη κυκλοφορία - μονοδρόμηση, δύσκολα μπορεί κανείς να ανοίξει την αγκαλιά του, όσο αιθεροβάμων και παράξενος κι αν είναι. Και εδώ είναι η ευθύνη της δημοτικής αρχής, που φοβήθηκε και δεν τόλμησε να υλοποιήσει ενιαία ρύθμιση, ούτε μέχρι την Ηρώων.

Οι μειοψηφίες δεν είχαν αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση. Σύρθηκαν πίσω από τη δημοτική αρχή και τη διαφωνία των επαγγελματιών, χωρίς να επισημαίνουν τα κακώς κείμενα και να ζητούν την άμεση διόρθωσή τους.

Η Κοινότητα κατέθεσε τη γενναία πρόταση πεζοδρόμησης, αλλά δεν την υποστήριξε. Φοβήθηκε τις αντιδράσεις και το πολιτικό κόστος και κρύφτηκε.

Οι επαγγελματίες επέρριψαν στις αλλαγές τις ευθύνες για τις προσδοκίες στην κίνηση που δεν επαληθεύτηκαν, παραβλέποντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του κόσμου και τη δική τους ευθύνη.

Οι πολίτες, και αναφέρομαι στους Καλαματιανούς που γνωρίζουν τους δρόμους της Παραλίας, δεν εγκατέλειψαν τις κακές τους συνθήκες - και με την οδηγική τους συμπεριφορά επιβάρυναν το κυκλοφοριακό μπάχαλο.

Για το άμεσο μέλλον: Η αναβάθμιση της Ναυαρίνου και η αλλαγή στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας δεν μπορεί να περιμένει την ολοκλήρωση της διάνοιξης της οδού Κρήτης. Γιατί αρκετοί από μας δεν θα προλάβουμε να τη ζήσουμε, με τους ρυθμούς που υλοποιούνται οι πολεοδομήσεις. Προτεραιότητα θα πρέπει να αποτελέσουν: Οι διανοίξεις των κάθετων και άλλων δρόμων, όπως της Βουλγαροκτόνου, της Κορώνης, της Παπανικολή, πέρα από το όποιο κόστος, καθώς θα ανακουφίσουν την κυκλοφορία και θα δώσουν θέσεις στάθμευσης. Η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χώρων στάθμευσης, όπως είναι απέναντι από Δημοτικό Στάδιο, μεταξύ Λεωνίδου και Κορώνης, και στη Ναυαρίνου κοντά στην Καρακούση, ενώ θα πρέπει να εξεταστεί και το άνοιγμα του Σταδίου που θα προσφέρει καθοριστικές θέσεις στάθμευσης.

Η ανάπλαση στη Ναυαρίνου μεταξύ Φαρών και Ακρίτα, με τη μονοδρόμηση και με χώρο για πεζούς και ποδήλατα από το επόμενο καλοκαίρι, πρέπει να ανοίξει τη συζήτηση για αλλαγές με γενναιότητα και με σχέδιο στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Η εικόνα που προσδοκούμε για την Παραλία της Καλαμάτας δεν μπορεί να περιμένει.


NEWSLETTER