Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 20:20

Το ΣΒΑΚ να δώσει λύσεις για τη στάθμευση

Γράφτηκε από τον
Το ΣΒΑΚ να δώσει λύσεις για τη στάθμευση

Στην Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια κυριαρχούν οι αναπλάσεις και η πόλη ομορφαίνει. Οι δρόμοι στενεύουν, τα πεζοδρόμια μεγαλώνουν, νέοι πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομοι δημιουργούνται.

Ο κόσμος έχει περισσότερο ελεύθερο χώρο για να περπατήσει και τα ποδήλατα αποτελούν μέρος της καθημερινής μας ζωής.

Επισκέπτες της πόλης από άλλες περιοχές της πατρίδας μας χαίρονται τα πεζοδρόμια και τους πεζόδρομους και τους κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που κυκλοφορούν τόσα ποδήλατα στην πόλη.
Ομως, απογοητεύονται όταν κυκλοφορούν με το αυτοκίνητό τους στο κέντρο της πόλης μας και βασανίζονται για να βρουν θέση στάθμευσης, όπως συμβαίνει και στις πόλεις τους.
Βάζω σε πρώτο κάδρο την πλευρά των επισκεπτών, γιατί η πόλη ελπίζει στις επισκέψεις, προσβλέπει στον τουρισμό, και τα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα καταγράφονται στα πιο ελκυστικά σημεία της πόλης τις εποχές (καλοκαίρι, Πάσχα) που ο κόσμος την κατακλύζει.
Αναφέρομαι στο παραλιακό μέτωπο, στην κεντρική πλατεία και στο Ιστορικό Κέντρο, όπου η κυκλοφορία και η στάθμευση αποτελούν πραγματικό μαρτύριο. Μαρτύριο που αναμένεται να μεταβληθεί σε αδιέξοδο, καθώς στην πόλη έχουν δημοπρατηθεί και το 2021 θα υλοποιούνται οι αναπλάσεις στην Αναγνωσταρά, στην Κολοκοτρώνη και στην πλατεία Υπαπαντής.
Με την έναρξη των εργασιών, τέρμα η στάθμευση και στις τρεις αυτές περιοχές, κρίσιμες για το εμπορικό και το Ιστορικό Κέντρο της πόλης.
Ολοι αποδέχονται ότι είναι ντροπή η πλατεία του μητροπολιτικού σου ναού, που βρίσκεται δίπλα στο Κάστρο και μέσα στο Ιστορικό Κέντρο, να αποτελεί ένα απέραντο πάρκινγκ αυτοκινήτων ημέρα και νύχτα. Η εικόνα είναι αποτρεπτική, απαράδεκτη. Η ανάπλαση και η ανάδειξη των αρχαίων της πλατείας αποτελεί αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, πέρα και πάνω από τα όποια κυκλοφοριακά ζητήματα της πόλης.
Ομως, οφείλει η πόλη, η δημοτική αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με τους ειδικούς μέσω του ΣΒΑΚ (Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας) του δήμου, να βρουν τις λύσεις. Να βρουν τις θέσεις στάθμευσης που θα χαθούν, είτε κοντά στην περιοχή είτε πιο μακριά, με αναδιάρθρωση της αστικής συγκοινωνίας.
Δεν είμαι ειδικός, δεν έχω και δεν μπορώ να προτείνω χώρους για πάρκινγκ. Το πρόβλημα που υπάρχει και θα επιδεινωθεί εντοπίζω. Και σημειώνω πως πρέπει να είναι στις προτεραιότητές μας μέσω του ΣΒΑΚ.
Στις αναρτήσεις του δήμου όταν ξεκινούσε το ΣΒΑΚ επισημαινόταν: “Το ΣΒΑΚ είναι ένα στρατηγικό σχέδιο που καταρτίζεται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη και την ικανοποίηση των αναγκών όλων των κατοίκων, σε σχέση με τη βιώσιμη κινητικότητα. Ο σκοπός του ΣΒΑΚ είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας και η παροχή υψηλής ποιότητας μεταφορών, με έμφαση στο περπάτημα, το ποδήλατο και τη δημόσια συγκοινωνία”.
Αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε εμείς, για να προστατεύσουμε και να βελτιώσουμε την πόλη και την ποιότητα της ζωής μας σε αυτή, είναι να αλλάξουμε τις κακές μας συνήθειες, να δώσουμε έμφαση στο περπάτημα, το ποδήλατο και τη δημόσια συγκοινωνία, παρά τα όποια προβλήματά της. Και να απαιτούμε λύσεις σε αυτή την κατεύθυνση.


NEWSLETTER