Τρίτη, 25 Μαϊος 2021 22:46

Τι θα γίνει τελικά με την έκταση του στρατοπέδου “Παπαφλέσσα”;

Γράφτηκε από τον

Στο προσκήνιο επανήλθε τις τελευταίες ημέρες το θέμα της αξιοποίησης του χώρου του στρατοπέδου Καλαμάτας μέσα από σχετικές τοποθετήσεις βουλευτών του νομού.

Η αρχή έγινε με την πρόταση που κατέθεσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης για τη δημιουργία εκεί ενός διεθνούς παραθεριστικού κέντρου για στρατιωτικούς, ενώ χθες ακολούθησε η κατάθεση επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Χαρίτση, που ζητεί να μάθει αν υπάρχουν συγκεκριμένα πλάνα αξιοποίησης σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Αν και η πρόταση του κ. Χρυσομάλλη συνάντησε ποικίλες αντιδράσεις, καθώς κρίθηκε από ορισμένους ότι πιθανόν μία τέτοια εξέλιξη δεν εξαντλεί τα περιθώρια... ωφέλειας της τοπικής κοινωνίας, εντούτοις θα πρέπει να του πιστώσουμε ότι ανακίνησε το θέμα και ουσιαστικά από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας πρώτη φορά γίνεται ξεκάθαρη αναφορά για παύση λειτουργίας του χώρου ως στρατοπέδου.
Από την πλευρά του ο κ. Χαρίτσης ζητεί απαντήσεις για τα πλάνα που υπάρχουν, σημειώνοντας παράλληλα ότι “θα μπορούσε να εξυπηρετήσει βασικές ανάγκες των κατοίκων της, όπως χώρους αθλητισμού και πολιτισμού ή και στέγαση δημόσιων υπηρεσιών”.
Πρόκειται για μία τεράστια έκταση 220 στρεμμάτων σε ιδιαίτερη θέση και με σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο, ενώ η πόλη φαίνεται ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει τις πραγματικές προοπτικές. Ο χώρος κινδυνεύει να μείνει παγιδευμένος είτε στην αδράνεια είτε στις αποσπασματικές ιδέες του καθενός. Να ανοίξει άμεσα ο “φάκελος στρατόπεδο” και να κατατεθούν προτάσεις, ώστε να δούμε ποια είναι πραγματικά τα περιθώρια να δημιουργηθεί εκεί μία κατάσταση επωφελής από κάθε άποψη.
Το γεγονός ότι οι βουλευτές το ανακινούν είναι φυσικά θετικό, διότι υπάρχουν κι άλλοι που το αντιμετωπίζουν ως… καυτή πατάτα και περιμένουν απλώς να τοποθετηθούν επί των πλάνων των άλλων, αποποιούμενοι ουσιαστικά την όποια ευθύνη.