Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 14:45

Η ιστορία μια διάβασης (και μιας ράμπας) εικονογραφημένη

Γράφτηκε από τον
Η ιστορία μια διάβασης (και μιας ράμπας) εικονογραφημένη

"Χαίρομαι που δεν ζω στην Βενετία. Θα ήταν δύσκολο να παρκάρω τη βάρκα μου στο πεζοδρόμιο. Από την άλλη βέβαια, όταν θα γκάζωνα το ταχύπλοο, δεν θα μου έκοβε τον δρόμο καμιά γριά κολυμπώντας για να περάσει απέναντι... "

 Ας ξεκινήσουμε όμως πρώτα με μερικές απαραίτητες (όπως θα καταλάβετε από τις φωτογραφίες) πληροφορίες. 

Τα πεζοδρόμια είναι για την κίνηση των πεζών! Ναι όσο κι αν φαίνεται περίεργο αυτή είναι η χρήση για την οποία κατασκευάστηκαν! Ούτε για να κάνουμε βόλτα με το ποδήλατο, ούτε για να παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας, ούτε για να απλώνουμε την πραμάτεια του μαγαζιού μας! Δείχνεις έκπληκτος το καταλαβαίνω... 

Πάμε παρακάτω στα πιο δύσκολα τώρα. Οι διαβάσεις πεζών (αυτές οι παράλληλες άσπρες παχιές γραμμές στο δρόμο) δεν είναι στοιχείο διακόσμησης του μαύρου της ασφάλτου! Είναι για να μπορούν οι πεζοί να περνούν στο απέναντι πεζοδρόμιο. Έμεινες με ανοιχτό το στόμα; Άκου και το άλλο παλαβό τώρα: Μπορεί η γριά που διασχίζει τις άσπρες γραμμούλες να σου τη σπάει γιατί σου κόβει το δρόμο, αλλά ναι!!! Έχει προτεραιότητα πάντα, όταν δεν υπάρχει φανάρι! Ασύλληπτο ε; 

Ας το κάνουμε τώρα λίγο πιο δύσκολο. Έχεις προσέξει πως λείπουν κάποια κομμάτια από το πεζοδρόμιο εκεί που αρχίζουν οι άσπρες γραμμούλες της διάβασης; Πίστεψέ το! Δεν είναι κατασκευαστική παράλειψη του εργολάβου για να κλέψει λίγο τσιμέντο... ούτε το έφτιαξαν για να σε διευκολύνουν να ανεβαίνεις με το ποδήλατο και σίγουρα δεν το έφτιαξαν για να προστατέψουν τα ζαντολάστιχά σου όταν παρκάρεις!  Είναι για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, είναι για μαμάδες με καροτσάκια και άλλες κατηγορίες συμπολιτών σου που μάλλον τα προβλήματά τους είναι λιγότερο σημαντικά από τα δικά σου. Σε συμπονώ.

Κλείσε το στόμα τώρα που άνοιξε από την έκπληξη γιατί σου έχω και καλά νέα. Αφού κανείς δεν σου παίρνει το δίπλωμα μιας και δεν τα γνώριζες όλα αυτά, αφού κανείς δεν σου κάνει μήνυση που του κάνεις τη ζωή δύσκολη, αφού οι γραμμούλες των διαβάσεων σιγά σιγά έχουν σβήσει και δεν φαίνονται, μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις ατιμώρητα αυτό που έκανες πάντα. 

ΥΓ. Αν είσαι ποδηλάτης όμως και πατήσεις καμιά γριά ή κανένα παιδάκι στη διάβαση ή στο πεζοδρόμιο σου έχω άσχημα νέα... μιας και δεν έχεις ασφάλεια θα την πληρώνεις μια ζωή... δεν σε καλύπτει το προειδοποιητικό ντριν ντριν από το κουδουνάκι σου... και δεν το λέω για τη γριά ή το παιδάκι... ποιος νοιάζεται ε; για τα οικονομικά σου το λέω, μπας και πάρεις χαμπάρι.   

Και τώρα αφού μάθαμε τι είναι διάβαση και ράμπα ας δούμε μια ιστορία τους εικονογραφημένη στο κέντρο της Καλαμάτας. (οι φωτογραφίες είναι από καλαματιανή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης)

 

Και μερικές ακόμα φωτογραφίες από το κέντρο της Καλαμάτας (από την ίδια σελίδα στο facebook). Σίγουρα σας θυμίζουν κάτι.

 


NEWSLETTER